ClubsFWHP

HJO Corina Dekker ambitieus met Fortuna Wormerveer

Met het vertrek van oa Marcel Blank als HJO was Fortuna Wormerveer op zoek naar een nieuwe invulling voor de technische posities bij de jeugdafdeling. Vorige maand werd bekend dat de club Corina Dekker heeft aangesteld als nieuwe HJO. Daarmee haalt de club een oude bekende binnen, aangezien Corina Dekker meerdere jaren actief was als speelster en trainster bij voorloper WFC en Fortuna Wormerveer.

Corina Dekker die momenteel bezig is met de opleiding UEFA PRO, daarvoor stage loopt bij FC Dordrecht en ook nog eens een eigen bedrijf heeft, moest goed nadenken toen jeugdvoorzitter Mark de Jager haar deze zomer benaderde. Was een eventuele functie bij Fortuna Wormerveer wel te combineren met haar drukke werkzaamheden? Na enkele gesprekken met oa Bestuurslid Technische Zaken Hakan Senyurek en anderen binnen de club, was ze overtuigd dat ze uitdaging bij Fortuna graag wilde aangaan.

Corina:” Marcel heeft fantastisch werk geleverd binnen de club en dat is ook één van de redenen dat we met de jeugdafdeling zo zijn gegroeid en met bijna alle teams op zo’n hoog niveau uitkomen. We zullen dan ook het huidige beleidsplan zeker als basis blijven nemen, maar we zullen het ook op enkele punten gaan vernieuwen. De visie van Fortuna, attractief voetbal en opleiden voor het 1e elftal en eventueel de BVO’s, zal niet veranderen. Maar de manier waarop we dat kunnen bereiken, daarin zullen we enkele aanpassingen maken.

Ik werk daarbij graag met spelprincipes die in elke (oudere) leeftijdsgroep verder verdiept zullen worden. Het gaat dan vooral om wat een individuele speler in een bepaalde categorie moet kunnen, zonder dat vast te pinnen aan bepaalde systemen. En dezelfde opbouw geldt uiteraard ook voor de trainers. We willen dan ook een vaste trainingsplan gaan opzetten, die de trainers gedurende het seizoen moeten gaan hanteren. Er komt daardoor vanzelf ook een rode lijn door de gehele opleiding, aangezien iedereen op dezelfde manier werkt. Met periodieke thema avonden en opdrachten voor de trainers wil ik ze vervolgens de benodigde handvatten gaan geven om de gevraagde principes om te zetten in de juiste oefenstof voor de spelers. Uiteindelijk moet een speler, door zijn manier van spelen en opvatting herkend worden als een typische Fortuna-speler.

Ik heb daarvoor een sterke persoonlijke visie om dat te bereiken, dus het is belangrijk om de trainers en vrijwilligers binnen Fortuna daarin mee te gaan krijgen. Tegelijkertijd zal ik altijd open staan voor meningen en ideeën van anderen. Naast een eerste kennismaking, heb ik mede daarom onlangs een presentatie gegeven aan de trainers. De feedback en de inbreng van die avond zal ik meenemen in mijn eigen beeldvorming van hoe het momenteel gaat binnen de club en waar we met z’n allen naar toe willen. Uiteindelijk moet het geen Corina Dekker-beleid worden, maar een Fortuna beleid dat breed gedragen wordt binnen de club.”

Ondanks dat de nieuwe HJO uitgesproken is over haar trainersambities, hoeven de leden in principe niet te vrezen voor de continuïteit van het het ingezette beleid. “Volgend seizoen hoop ik inderdaad over UEFA PRO te beschikken en daarmee een BVO te gaan trainen. Het is dan ook een mooie (persoonlijke) uitdaging om dit seizoen al de plannen zo veel mogelijk uitgewerkt en uitgerold te hebben binnen de club. Dan zal het vanaf volgend seizoen vooral een kwestie worden van controleren, evalueren en eventueel bijschaven. Voor mij zal dat prima te combineren zijn, want ik wel heel graag Fortuna verder op weg (blijven) helpen”


Laatste Fortuna Wormerveer publicaties