ClubsHPWestzaan

Geslaagde Voetbaldag vvv Westzaan

Gisteren was dan eindelijk de aftrap van het EK2020! De KNVB had alle amateur verenigingen opgeroepen om in het openingsweekend van het EK2020 mee te doen aan de eerste Nationale Voetbaldag en op zaterdag 12 juni voetbal activiteiten te organiseren voor leden en niet-leden.

Bij vvv Westzaan werd daar gehoor aan gegeven met een Voetbaldag voor alle spelers en speelsters, die ook nog hun vriendjes en vriendinnetjes konden meenemen. In totaal kwamen er in twee groepen ruim 140 jongens en meiden in de leeftijd van 4 tot 17 jaar opdagen, waarvan er ongeveer 30 (nog) niet lid waren van vvv Westzaan.

Op het A-veld was er onder begeleiding van hoofdtrainer Arjen Zwaan en 11 spelers van de vvv Westzaan selectie een parcours uitgezet met, naast de stormbaan en de pannavelden, diverse trainingsoefeningen die ze normaal ook bij de selectie hanteren. Uiteraard werden de oefeningen niet helemaal op dezelfde manier uitgevoerd zoals ze doordeweeks gewend waren, maar het enthousiasme en het plezier spatte er bij alle jongens en meiden van af. 

Arjen Zwaan: “het is niet alleen mooi dat het eindelijk weer mogelijk is dit soort activiteiten te kunnen organiseren, maar het is ook belangrijk voor de betrokkenheid tussen de jeugd en de selectie. De kinderen kijken echt tegen de spelers op en andersom betrek je de spelers (nog) meer bij de club. De meeste van deze jongens zijn dan ook jeugdtrainer of trainer geweest bij vvv Westzaan.”

Onder toeziend oog van onder andere alle hoofd- en jeugd bestuursleden en vrijwilligers die kwamen kijken of meehielpen, werd het dan ook zeer geslaagde Voetbaldag. Mede-organisatoren Laurence Berghouwer en Sandra Lelieveld-Gorthuis waren dan ook zeer tevreden over de opkomst, de wisselwerking met de selectie en het enthousiasme van iedereen. En terwijl de dag nog niet eens voorbij was, werden er al weer nieuwe plannen besproken voor volgende activiteiten voor de jeugd van vvv Westzaan!


Laatste Westzaan publicaties