ClubsFWHP

Geslaagde trainersavond Fortuna Wormerveer

Op initiatief van de HJO’s van Fortuna Wormerveer Corina Dekker en Nathasja Keur worden er dit seizoen voor en met de Fortuna jeugdtrainers een aantal avonden belegd met iedere keer een ander thema, dit keer Talentontwikkeling

Om 18.00 uur druppelden de Fortuna Wormerveer trainers binnen en genoten eerst met elkaar van een lekker hapje en een warm buffet mede mogelijk gemaakt door de club. Na een korte inleiding over het thema van de avond, werden de trainers uitgedaagd mee te denken over het maken van een ontwikkelingsformulier dat binnen de jeugdopleiding gebruikt gaat/kan worden

Op deze inspirerende manier leveren de trainers een wezenlijke bijdrage aan het plan. De eerste sessie kende meteen twee meer dan interessante gasten in de personen van Regillio Simons en Michael Dingsdag. Zij vormen momenteel het trainersduo van het onder druk staande FC Volendam. Beide mannen kennen een rijk verleden in het voetbal en weten wat er komt kijken om een succesvolle invulling aan een jeugdopleiding te geven.

In de presentatie van Michael Dingsdag over zijn eigen ontwikkeling werd duidelijk hoe hij zich als voetballer en als trainer heeft kunnen/mogen ontwikkelen. En vooral hoe hij zijn weg heeft bewandeld naar waar hij nu staat. De presentatie van Regillio Simons leerde de aanwezigen over de ontwikkeling van jeugdspelers. Dit via zijn eigen voetbalacademie en hoe hij de ontwikkeling van zijn zoon Xavi Simons heeft beleefd. Welke weg hij heeft bewandeld en welke obstakels hij is tegen gekomen.  Zijn belangrijkste boodschap was “leg kinderen geen beperkingen op, laat ze ontwikkelen zonder beperkingen” 

‘Beide HJO’s HJOCorina en Nathasja gaven aan dat er voor het Fortuna Wormerveer beleidsplan wel al een basis ligt, maar dat dit nog moet worden uitgebreid. “Het gaat er om dat het breed gedragen gaat worden door de club. Wij zijn blij dat we een grote groep trainers hebben mogen verwelkomen woensdagavond in de kantine om deel te nemen aan deze avond. We hopen hiermee vooruitgang in de ontwikkeling binnen de club zowel voor de trainers maar ook voor ons jeugdvoetbal beleidsplan.” De grote groep aanwezige Fortuna trainers (25) spraken in ieder geval van een inspirerende, leerzame en waardevolle avond.

Bron / foto’s Fortuna Wormerveer

Naar alle Fortuna Wormerveer publicaties