ClubsFWHPZC 23

Genieten bij 123inkt.nl Zaanstad PupCup voor JO07

Zaterdag was niet alleen de finaledag van de FEBO Zaanstad Cup, ook werd de 123inkt.nl Zaanstad PupCup voor de JO07 gespeeld. Zes Zaanse teams beleefden een topdag met onder andere veel toeschouwers, een Freestyle-show en een finale op het hoofdveld.

Het toernooi voor de jongste talenten begon met één grote poule, waarbij de eindstand beslissend zou zijn welke 2 teams de finale mochten spelen. Het bleek al snel dat Fortuna W de sterkste was en met 15 punten en een doelsaldo van +22 werden zij overtuigend poulewinnaar. De strijd om de 2e finale plaats was een stuk spannender en pas in de laatste poulewinnaar wist Hercules Zaandam de 2e plaats te bemachtigen.

De finale werd voorafgaand aan de grote Vrouwen-finale gespeeld op het hoofdveld. Met de muziek van de Champions Leaugue kwamen de talentjes met gespannen “koppies” het veld op en zwaaiden ze zenuwachtig naar het vele publiek dat inmiddels al langs het hoofdveld stond. Net als in de poulefase bleek al snel dat Fortuna W té sterk was. De paal en de keeper hield Hercules nog lang in de race, maar uiteindelijk werd Fortuna de terechte winnaar. De ploeg kreeg dan ook de grootste beker, maar alle andere teams zullen deze geweldige ervaring ook niet snel vergeten en zich dan ook een beetje winnaar voelen!

Stichting ALS

Stichting ALS is de maatschappelijk partner van de 123inkt.nl Zaanstad PupCup. Stichting ALS zet zich in voor onderzoek naar deze spierziekte. Vanuit de sponsoropbrengsten van de 123inkt.nl Zaanstad PupCup wordt er 50% gedoneerd aan de stichting ALS. Iedereen die ook wil doneren, kan dat doen via  zaansepupillenscoren.alsacties.nl 


Laatste Zaanstad Cup 2022/23 publicaties