ClubsHPSKZC 23

(Foto)verslag finaledag FEBO Zaanstad Cup

Op het zonovergoten complex van Sporting Krommenie was zaterdag de grote afsluitdag van de 5 dagen Zaanse voetbalspektakel, de FEBO Zaanstad Cup. Net als de eerdere dagen was het publiek weer massaal toegestroomd om de laatste wedstrijden te bekijken.

In de ochtend werden nog de laatste poulewedstrijden gespeeld in poule A en B heren en poule A vrouwen. Alleen uit poule B moest nog een halve finalist te komen en dat werd Hercules Zaandam met 10 punten uit 4 wedstrijden.

Na afloop van de poulewedstrijden kon het definitieve finale schema opgemaakt worden, waarin de eindrangschikking van het toernooi zou worden bepaald. De toeschouwers kregen ondanks de hitte nog meerdere  leuke wedstrijden te zien, al ging de meeste aandacht vooral naar de (halve) finales van het toernooi.

Titelverdediger Sporting Krommenie nam het daarin op tegen Hercules Zaandam en wist overtuigend met 3-0 te winnen. Op het andere veld hield stuntploeg Blauw Wit W lang stand tegen SVA, maar een prachtige vrije trap besliste vlak voor tijd alsnog de wedstrijd (2-1)

In de eerste finale van de dag stonden Telstar Beloften, dat uitgenodigd was om het deelnemersveld wéér compleet te maken, en WSV’30 VR. De Beloften waren in deze wedstrijden misschien de bovenliggende partij, zonder tot echt hele grote kansen te komen. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door een mooi afstandsschot, waardoor WSV’30 voor 3e keer op rij in de finale met lege handen stond.

Bij de heren finale ontstond er een wedstrijd waar beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. SVA nam al snel een voorsprong, maar het antwoord van Sporting Krommenie liet niet snel op zich wachten. De wedstrijd werd uiteindelijk vlak voor tijd beslist door een benutte penalty van de “thuisploeg”. De ploeg van Jordi van Beek mag zich weer een jaar lang de sterkste ploeg van Zaanstad noemen. 

Daarmee kwam er een einde aan het 5-daage voetbalspektakel. Het toernooi kende dinsdag, door het noodweer, nog een valse start, maar uiteindelijk was het net als in de voorgaande jaren weer een zeer groot succes. Organisator SportsGen en gastheer Sporting Krommenie kunnen dan ook met een goed gevoel terugkijken op de FEBO Zaanstad Cup 2023

Volgend jaar word het toernooi op het complex van zvv Zaandijk gespeeld.  

Uitslagen finaledag 24 juni Heren en Vrouwen

Klik hieronder voor de uitslagen en standen per poule:

20 juni, 22 juni en 24 juni:
Poule A Heren: Sp.Krommenie, vv Assendelft, Zaandijk, vv Jisp, RCZ
Poule B Heren: WSV’30 (zon), Hercules Zaandam, FC Zaanstreek, ZCFC, Fortuna W (zat)
Poule A Vrouwen: Telstar VR Beloften, KFC VR, Rood Wit Z VR, vv Assendelft VR, Zaandijk VR 

21 juni en 23 juni:
Poule C Heren: Sp.Krommenie (zat), ZVC’22, SVA, WSV’30 (zat), Fortuna W (zon)
Poule D Heren: Blauw Wit W, KFC, Rood Wit Z, Westzaan, Saenden
Poule B Vrouwen: Sp.Krommenie VR, Blauw Wit W VR, SVA VR, WSV’30 VR, Hercules Zaandam VR


Laatste Zaanstad Cup 2022/23 publicaties