HPZC 23

FEBO Zaanstad Cup meer dan alleen voetbal

Volgende week donderdag 16 maart vindt er in de Stoomhal in Wormer weer het evenement (Z)aan Tafel plaats. Het evenement wordt al jaren georganiseerd door (Z)aan de Wandel, de maatschappelijke partner van de FEBO Zaanstad Cup. Deze editie zal de eerste keer zijn dat de partners de organisatie van (Z)aan Tafel gezamenlijk doen

De avond is bestemd voor de sponsors van de FEBO Zaanstad Cup en heeft als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het Antoni van Leeuwenhoek en Anna’s huis, Centrum voor leven na kanker.

Ed Kuijper: “We hebben voor deze speciale avond een avondvullend programma samengesteld, waarbij we een 5 gangen diner met heerlijke bijpassende wijnen zullen serveren. Tussen de diverse gangen en na het diner zal vervolgens onder andere Chimène van Oosterhout, die zelf 3 keer (borst)kanker heeft gehad, spreken over het belang van goede zorg en onderzoek.

Daarnaast zal er deze avond een muzikale optreden zijn van het duo Ricky Coole en Paul Bond en hebben we ook nog een veiling met schitterende items opgezet. Er kan geboden worden op onder andere een gesigneerd shirt van het NL-elftal, een bezoek aan een wedstrijd van Stade Reims of op een figurantenrol in dé Sinterklaasfilm.

De betrokkenheid van de sponsors van de FEBO Zaanstad Cup was direct na de eerste aankondiging al groot en nadat we samen met mede-organisator Dick Dekker van (Z)aan de Wandel nog diverse sponsors telefonisch hadden benaderd, is het ons gelukt om alle 125 beschikbare plaatsen te verkopen. Daarnaast stelden de Stoomhal en Vinura Wijnen de locatie, het diner en de wijnen kosteloos beschikbaar om deze avond tot een succes te maken.    

Persoonlijk ben ik sowieso maatschappelijk betrokken en als je dan over een potentieel podium beschikt, zoals wij dat hebben met de FEBO Zaanstad Cup, moet je daar dan ook optimaal gebruik van maken.  Mijn vrouw is jaren geleden overleden aan borstkanker en in deze periode, maar ook daarna heb ik heel veel bewondering gekregen voor het werk wat in het Antoni van Leeuwenhoek en Anna’s huis wordt verricht. Onmisbaar werk waarmee ze patiënten en/of lotgenoten heel veel (na)zorg en steun bieden. Mede gezien de directe betrokkenheid hopen we volgende week met z’n allen in ieder geval ook een bijdrage te leveren, middels een mooie donatie waarbij het streefbedrag € 30,000,= is.   

Ongeacht het succes van de avond, blijft het wat ons betreft niet bij een éénmalige avond en zijn we al aan het overleggen of we misschien in het najaar, eventueel rondom de (Z)aan de Wandel weer gezamenlijk een activiteit zullen organiseren” 

Ga voor meer informatie naar de websites van (Z)aan de WandelAntonie van Leeuwenhoek en Anna’s huis


Laatste Zaanstad Cup 2023 publicaties