ClubsHPJisp

Dorpsclub vv Jisp wil groeien met de jeugdafdeling

Sinds enkele maanden is Jeroen van der Ham de coördinator bij de jeugd van vv Jisp en hij is daarmee de opvolger van Jos Wezel. Ik ben nu sinds ongeveer vijf jaar betrokken bij deze club. Eerst uiteraard als toeschouwer maar als snel werd ik trainer/begeleider bij het team van mijn zoon. In  de vijf jaar heb ik de club leren kennen als een echte dorpsclub, waar iedereen elkaar kent maar tegelijkertijd ook open staat voor leden van buiten het dorp. Het is dan ook een warme club, waar iedereen erg betrokken is met elkaar en met de club. 

Helaas beschikken we alleen niet meer over heel veel teams. Naast 2 senioren teams hebben we bij de jeugd ook nog maar 2 teams, een O08J/M en een O11J/M. Het voornaamste doel dat we bij de club dan ook hebben gesteld is, dat we moeten gaan groeien in het aantal (jeugd)leden. We zijn afgelopen zomer helaas, maar logisch, enkele meiden kwijtgeraakt die bij een andere club in een meiden team zijn gaan spelen en dat konden wij hun niet bieden. Mede door het vertrek van enkele speelsters hebben we nu wel een overvolle JO11J/M met 14 spelers. Voor de korte termijn hopen we in die categorie een 2e team te krijgen, waardoor iedereen nog meer aan spelen toekomt. Voor de langere termijn willen we uiteindelijk het liefst dat we in meerdere aansluitende leeftijdscategorieën een team krijgen. Met een jaarlijkse doorstroming nar een oudere groep kun je de jeugdleden makkelijker en langer behouden. Maar dat zal een grote en niet gemakkelijke uitdaging worden die we in geleidelijke stappen willen behalen. 

Voor de komende periode willen we meer promotie gaan maken. Dat willen we onder andere gaan doen door in het dorp en/of bij scholen te gaan flyeren, maar ook zullen we meer gebruik moeten gaan maken van onze social media en website. Daarnaast hopen we natuurlijk ook op de mond- op-mond reclame tussen ouders of spelertjes met hun vriendjes en familieleden op school of in de buurt. We proberen het daarbij ook heel laagdrempelig te houden voor potentiële nieuwe leden, die op donderdagavond vanaf 18.00 uur vrijblijvend mee kunnen trainen om te kijken of het voetballen bij vv Jisp bevalt.  

We willen met vv Jisp de kinderen vooral een basis van de voetbalvaardigheden bijleren, waarbij het plezier tijdens en rond de trainingen en de wedstrijden altijd voorop staat. Samen met de hulp van de betrokken ouders en van de selectie(spelers) willen we ook meer activiteiten,  bijvoorbeeld rondom Sinterklaas, gaan organiseren en willen we aan het einde van het seizoen gaan deelnemen aan toernooien. 

Ook willen we de band met de selectie(spelers) verder versterken. Quinten Praag is bijvoorbeeld nu al de trainer van de O08J/M, maar ook met activiteiten kunnen de spelers dus eventueel gaan helpen. Daarnaast is het de bedoeling om te gaan overleggen of we de Pupil van de Week bij het eerste elftal weer in ere kunnen herstellen.  

Om alle plannen te financieren zullen we enkele sponsors gaan benaderen, maar ook zullen wij zelf bijvoorbeeld een Sponsorloop gaan organiseren. In het voorjaar willen we dat samen met de recreatiecommissie, ouders en de selectie gaan opzetten. Met de opbrengst willen we dan weer materialen aanschaffen en willen we onze jaarlijkse afsluiting bij de jeugd organiseren. Met alle spelers, ouders en vrijwilligers spelen we dan onderlinge wedstrijdjes, met aansluitend bijvoorbeeld een gezellig BBQ. We beseffen dat niet alles maar vanzelfsprekend is en daarmee bedanken wij altijd iedereen voor hun inzet en bijdrage voor de club. En hopelijk kunnen we bij de komende afsluiting terugkijken op een mooi en geslaagd seizoen waarin we al de eerste stapjes hebben kunnen zetten in de groei van de jeugdafdeling van vv Jisp

Op de foto de 2 jeugdteams O11J/M en O08J/M van vv Jisp

Laatste vv Jisp publicaties