ClubsHPSaenden

De werkersploeg van Saenden

Alweer het derde deel van de rubriek “in de Schijnwerpers”, met deze week de Werkersploeg van Saenden. Elke maandag -en donderdag komt een groep vrijwilligers bij elkaar om de nodige klus- en schoonmaakwerkzaamheden op het complex te verrichten.

Unieke ligging
Het complex van Saenden is vooral bekend als het complex achter het spoor en gevoelsmatig moet je er ook wat “moeite” voor doen om het complex te kunnen bereiken. Maar de “moeite” is het zeker waard als je het prachtig onderhouden complex eenmaal hebt bereikt. Veel tegenstanders zijn dan ook positief verrast als ze uiteindelijk op ons complex komen, geeft oud voorzitter en nu lid van de Werkersploeg Rob Vet vol trots aan. “We zijn als club en daarmee ook met de Werkersploeg zeer actief geweest op het eigen complex en we hebben zelf de laatste jaren heel veel opgeknapt. Afgelopen zomer hebben we nog het A-veld aangepakt en hebben we meteen een extra drainage geplaatst. Daarvoor hadden we ook al een nieuwe omheining rondom het veld geplaatst. Bij het B-veld hebben we 3 lichtmasten vervangen en op de kleedkamers staan er nu 60 zonnepanelen. We hebben bij de club een goede groep sponsors en daar zitten ook veel zelfstandigen onder. Samen met hen zijn deze investeringen en werkzaamheden dan ook mogelijk geweest.”

Overkapping
Onlangs is Saenden ook nog eens uitverkozen tot Club van de Week en daarmee heeft de club  €5.000,= ontvangen van de Vriendenloterij. De club kon zich hier voor opgeven, mits het een goede bestemming had om voor deze uitverkiezing in aanmerking te komen. Met het vervangen van de overkapping van het terras en het dak van de oude houten tribune was die snel gevonden. De Werkersploeg heeft zelf enige jaren terug het terras met overkapping tussen de kantine en de tribune aangelegd en dat is een schot in de roos gebleken. Op zaterdag, maar vooral bij de wedstrijden van het eerste was het het altijd gezellig druk op het terras. Het overkapte terras was destijds aangelegd met voornamelijk materialen die over waren van andere klussen, maar het kan nu met de opbrengst van de Vriendenloterij tenminste goed aangepakt worden. 

Dankbaar
Saenden beschikt in ieder geval over een grote groep betrokken vrijwilligers die doordeweeks aan de slag gaan op de club. Op maandag is het helemaal een drukte, met een groep van ongeveer 18 mannen en vrouwen. Naast de werkersploeg is er ook een ploeg die alles schoonmaakt en wordt ook nog het digitale krantje in elkaar gezet. Rekeninghoudend met alle maatregelen, eet de grote groep tussen de middag met elkaar op de club en gaan ze daarna nog door tot ongeveer 15 uur met allerlei klussen. Op donderdag wordt er door een groep van ongeveer 8 vrijwilligers vooral in de ochtend geklust. Rob Vet: “De club is er van bewust dat het niet zonder de inzet van de vele vrijwilligers kan en is hen ook daar altijd dankbaar voor. Naast de jaarlijkse werkersavond en een kerstpakket voor alle vrijwilligers, gaat de groep vrouwen die doordeweeks komen helpen 1 keer per jaar met elkaar uit eten. Ook hebben we de traditie dat als iemand van de Werkersploeg 70 jaar wordt, dat dat met oa een buffet uitgebreid gevierd wordt op de club. Het is het minste wat je kunt doen, maar het typeert ook hoe we bij Saenden met elkaar willen omgaan. Het wordt ook altijd weer zeer gewaardeerd.”

Trots
De club heeft nog wel één grote wens en dat is kunstgras op het B-veld of anders lichtmasten rondom het A-veld. Door alle corona maatregelen wordt er helaas minder gevoetbald en is er ook minder getraind door de senioren. Maar mede daardoor kunnen de velden en dan met name het B-veld, waarop ook getraind wordt, de belasting tenminste nog wel aan. Al wordt dat met de met name nog steeds groeiende jeugdafdeling toch steeds lastiger, vooral als straks de coronaperiode voorbij is. “Gelukkig hebben we enkele jaren terug achter het complex met hulp van enkele leden nog een extra veld, waar de allerkleinsten trainen en voetballen, kunnen “aanleggen”. Hierdoor hebben we nu tenminste nog iets meer mogelijkheden. Het tekent in ieder geval de betrokkenheid van de club en de Werkersploeg, dat er continu naar oplossingen wordt gezocht. We zouden het namelijk erg jammer vinden, dat als het vele goede werk van onder andere de jeugdafdeling door het complex tegen zijn grenzen aan gaat lopen”, aldus Rob Vet die nog eens vol trots een blik werpt op het unieke complex achter het spoor….   

(niet iedereen van de Werkersploeg was donderdag aanwezig)

Laatste Saenden publicaties