ClubsHPZaandijk

Aftredend voorzitter Bart Glandorff positief over toekomst zvv Zaandijk

Onlangs werd bekend dat Bart Glandorff zijn termijn als voorzitter bij zvv Zaandijk niet zal gaan verlengen. Na jarenlang in het hoofdbestuur gezeten te hebben zal de voorzitter tijdens de Algemene Leden Vergadering in november aftreden.

Bart Glandorff: “ik heb dan ruim 15 jaar diverse functies binnen de club bekleed, waarvan de langste periode als (1e of 2e) penningmeester. 3 jaar geleden toen Wim IJsseldijk stopte als voorzitter, konden we geen opvolger vinden maar wel iemand die eventueel penningmeester wilde worden. We besloten daarom dat ik dan zou doorschuiven van penningmeester naar voorzitter. Mede ook door drukke werkzaamheden stel ik mij nu niet herkiesbaar, maar ik vind ook dat het weer tijd wordt voor nieuwe mensen in het bestuur, die ook weer nieuwe ideeën en een nieuwe dynamiek met zich mee brengen.

Mijn termijn als voorzitter is vooral getekend door de corona epidemie. Het is voor alle clubs en alle vrijwilligers sowieso een zware periode geweest. Het steeds moeten aanpassen aan nieuwe omstandigheden en/of regels, wetende dat alles op elk moment weer anders kon zijn, heeft op iedereen een zware impact gehad. Toch denk ik dat wij als Zaandijk zijnde de periode goede hebben doorstaan.  

We beschikken onder andere over een sterke en talentvolle selectie, een damesafdeling die in de 2e klasse uitkomt en een groeiende jeugdafdeling. En ondanks dat het tegenwoordig  steeds lastiger is om vrijwilligers te vinden die zich langdurig aan een club willen verbinden, heerst er onder de leden nog steeds een grote betrokkenheid en zijn de meeste functies goed ingevuld.  

Voor de korte termijn zijn we als hoofdbestuur bezig om een organisatorisch en technisch beleid te maken met de daar bijbehorende checklists. Dat moet als blauwdruk gaan dienen, zodat de diverse besturen en commissies kunnen blijven functioneren ongeacht de bezetting. Mede daarom zien we ook het liefst een duo die het voorzitterschap samen gaan invullen. Het zorgt niet alleen voor (nog) meer continuïteit, maar het is daardoor misschien ook laagdrempeliger om in te stappen. Ook voor de langere termijn wachten ons overigens nog mooie uitdagingen. Momenteel zijn we bijvoorbeeld aan het kijken naar de mogelijkheden van verduurzaming van het complex en het plaatsen van LED verlichting.  

Gezien alle plannen en alles wat we met elkaar al bereikt hebben in de laatste periode,  was het een moeilijke beslissing om in november te gaan stoppen. Ik had aan de ene kant graag geoogst wat we laatste periode met elkaar gezaaid hebben bij zvv Zaandijk, want ik heb er alle vertrouwen in dat we een mooie periode tegemoet gaan met de club.  Ik ga mij niet vastpinnen aan een bepaalde functie, maar ik zal zeker betrokken blijven bij de club, dus ik zal alle ontwikkelingen van dichtbij blijven volgen…