ClubsHPSC 2122Zaandijk

zvv Zaandijk VR (zon) ontvangt 3e Periodebal Super Cup

Eerder dit seizoen won zvv Zaandijk VR (zon) al de 1e periode van de Super Cup en ook in de 3e periode had de ploeg van trainer Peter Tania het beste doelsaldo. Met een doelsaldo van +18 bleven ze RCZ met +10 en vv Assendelft met +8 ruim voor. Afgelopen zondagochtend werd voor het vertrek naar de uitwedstrijd tegen Enkhuizen de Periodebal uitgereikt.

Amber Tania is aanvoerster van 3e klasser zvv Zaandijk (zon) en speelt al sinds de jeugd met de meeste speelsters van de ploeg samen bij zvv Zaandijk. Amber Tania: “de laatste seizoenen is die kern van de ploeg eigenlijk alleen maar breder geworden met speelsters die doorschoven vanuit andere teams of van andere clubs. Inmiddels zijn we dan ook vrij hecht team geworden die ook buiten het veld, het goed met elkaar kunnen vinden. 

We hebben onderling dan ook altijd heel veel plezier rondom de wedstrijden en trainingen of op de vele clubactiviteiten die georganiseerd worden. Maar op de momenten dat het moet, zijn we allemaal serieus en willen we er wel het maximale uit halen. De promotie strijd met onder andere Zwanenburg leeft dan ook heel erg binnen de groep en onderling hebben we het er vaak over of we het niveau van de 2e klasse eventueel aan zouden kunnen. Aan het begin van het seizoen wonnen we in de beker nog van 2e klasser WSV’30, maar dat was eigenlijk nog in de voorbereiding. Het zou in ieder geval een enorme uitdaging zijn, die wij als groep graag met elkaar willen aan gaan.

Maar voordat het überhaupt zover is, zullen we ons moeten concentreren op een goede afloop van dit seizoen. Als koploper staan we er momenteel goed voor met 40 punten uit 17 wedstrijden. 2 punten meer dan Zwanenburg, al heeft die ploeg wel nog 2 wedstrijden te goed. We willen de topper as donderdag bij Zwanenburg graag ingaan met een voorsprong, dus vandaar dat we elkaar tijdens de (technische) voorbespreking het belang van de wedstrijd tegen Enkhuizen (0-2 winst en nu 43 uit 18) meermaals benadrukte, ook al staan ze “maar” op een 14e plek. 

De competitie is natuurlijk veruit het belangrijkste, maar we hopen ook in de Super Cup nog een prijs te kunnen pakken. Helaas kunnen we geen 3e Periodebal winnen (max. 2 Periodeballen per team), dus we gaan maar voor de grote wisselbeker voor het algemeen klassement aan het einde van het seizoen. De uitslagen van met name de concurrenten KFC (zat) en RCZ worden dan ook door meerdere speelsters in onze groep gevolgd. Ook die strijd beloofd nog spannend te worden, maar eerst moeten we ons vooral maar focussen op een goed resultaat tegen Enkhuizen en Zwanenburg… ”   

De ballen voor de periodewinnaars zijn beschikbaar gesteld door sportwinkel Sport 2000 Zaandam en Helder TeamSports, specialist in sublimatiekleding voor oa voetbalteams