ClubsHPJisp

Zeer geslaagd Jubileum feest vv Jisp

Afgelopen weekend stond het complex van vv Jips in teken van het grote 90-jarig Jubileum feest. Maanden was er al door de vele vrijwilligers en (oud) leden naar het feest toegewerkt en/ toegeleefd. Het feest begon vrijdag voor de jeugd van vv Jisp, vanaf 16:00 uur werden de kinderen opgevangen door de begeleiders waar de kids starten met wateractiviteiten. Daarna werd er genoten van een overheerlijke BBQ waarna ’s avonds de penalty shootout en techniek training van hoofdtrainer Peter Tania op het programma stond. Om het feest voor de jeugd af te maken, bleven de kinderen ook nog eens overnachten op het complex van Jisp, voordat ze de volgende dag moe maar zeer voldaan weer naar huis gingen.

Zaterdag stond vervolgens geheel in het teken van de oud en huidige (senioren) leden. De feestdag werd rond 15.00 uur gestart met een 7 tegen 7 toernooi waar uiteindelijk 12 teams aan mee deden. Hier deden veel oud leden van Jisp maar ook (oud) leden van WSV’30 en Knollendam aan mee. Om 18:00 startte The Battle tussen oud-trainers Jan Koene en Marcel Blank die 2 teams onder hun hoede kregen. De teams bestonden uit oud – huidige eerste elftal spelers die in de jeugd van Jisp zijn begonnen, waarbij de leeftijd varieerde van 16 tot 65 jaar. vv Jisp blijkt in al die jaren toch aardig wat talenten afgeleverd te hebben.

Vanaf 20:00 uur waren de deuren in de Lepelaar geopend waar de band Hasta la Vista om 20:30 begon te spelen. 400 genodigde waren hier welkom en het leek erg op een 1ste pinksterdag. zo stond de brug voor de lepelaar vol leden, oud leden, Jispers, Wormernezen en Knollendammers.

Het bestuur werd overladen met complimenten over de organisatie en de sfeer die te vinden was op het complex van Jisp en in de Lepelaar. Dank aan iedereen die aanwezig was. 

Bovenstaand verslag aangeleverd door vv Jisp

Onderstaand verslag The Battle van Henk Mak, aangeleverd door vv Jisp

The Battle
Vanaf 20 mei, de dag dat de teams bekend werden gemaakt na een loting, was “the battle” het onderwerp van gesprek in het dorp Jisp. Net als in Spakenburg, waar door de rivaliteit tussen IJsselmeervogels en Spakenburg het dorp is verdeeld in 2 kampen, was dat in Jisp ook het geval. Wie zou er winnen, het team van de oud trainers Marcel Blank of dat van Jan Koene? Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver!

Op het einde van de dag dat het 90-jarig bestaan van de club werd gevierd, traden de teams, beide bestaande uit (oud) spelers, begeleid door de tune van de boksfilm Rocky het veld. Het beloofde een zware pot te worden. De temperatuur was zelfs om 18.00 nog zo’n 27C. De eerste tactische zet van het team van Marcel Blank was de shirtkeuze. Ber en Boris kozen voor het koele blauw/wit waarna de tas met het hitte absorberende zwarte tenue bij de ploeg van Jan Koene in de kleedkamer werd gemikt.


Getergd door deze keuze zochten de mannen van Jan meteen na het fluitsignaal de aanval, wat al na 5 minuten resulteerde in de 1e corner. Robin speelde de bal kort naar Quinten Praag die de bal stijlvol over keeper Boris in de verre hoek krulde, 1-0, de toon was gezet! De 1e helft liet een op- en neer gaand spelbeeld zien waarbij de ploeg van Jan Koene een licht veldoverwicht had.
Vlak na de 1e drinkpauze testte Quinten Klopper namens de ploeg van Marcel keeper Rik Remmelzwaal maar die was alert en voorkwam de gelijkmaker.
In de 26e minuut was het broer Yannick die uit de draai de 2-0 liet aantekenen voor de zwarten na een aanval over meerdere schijven. Niet veel later was het Dennis die namens de blauwen wat terug wilde doen na een snelle counter maar schoot vlak naast. Na de 2e drinkpauze werden de keepers gewisseld.
Youri verving zijn broer Boris en Rik kreeg een veld plaats terwijl Marcel Hofman het doel van de zwarten ging verdedigen. Het eerste gevaar na de break kwam van de rechterkant, waarbij de opkomende Peter Heijkamp net naast schoot. Het was echter wederom Yannick die de 3-0 liet aantekenen. Dennis had namens de blauwen nog een mooie voorzet voorlangs waarop niet gereageerd werd. De laatste 10 minuten werd het wel erg druk op het veld toen de wissels van beide kanten hun minuten nog mee wilden pakken maar dat veranderde niets meer aan de uitslag.

Het team van Jan Koene had “the battle” in hun voordeel beslist en zo gaat dat dus de geschiedenisboeken in. Marcel kon niets anders doen dan toegeven dat de overwinning verdiend was geweest. Complimenten voor de spelers die er ondanks de hitte toch een mooie pot van wisten te maken. Het was overigens zeer vermakelijk om te zien dat de oudere spelers soms wel hun snelheid of conditie, maar hun skills zeker nog niet verleerd waren. De avond duurde vervolgens nog (erg) lang, want een feestje vieren kunnen ze wel bij vv Jisp.

Foto’s vv Jisp / Kees Riemens, aangeleverd door vv Jisp


Laatste WSV’30 publicaties