HPSKZC 23

Zaanstad Cup bindende factor bij gastheer Sporting Krommenie

Vorige week was er bij Sporting Krommenie weer een bijeenkomst tussen Ed Kuijper van SportsGen en de organisatiecommissie van de club met betrekking tot de voorbereidingen op de komende FEBO Zaanstad Cup.

Clubvoorzitter Robert de Joode, die zelf in de jaren ’80 en ’90 ook nog wedstrijden speelden in de Zaanstad Cup, is zeer te spreken over de format waarmee de Zaanstad Cup een nieuwe start heeft gemaakt. De nieuwste edities, waarbij alle clubs een week lang op één complex actief zijn, hebben al bewezen dat de onderlinge banden tussen de clubs, selecties en/of toeschouwers alleen maar versterkt worden.  We hadden bij de succesvolle editie bij WSV’30 direct al bij Ed aangegeven dat wij graag het toernooi een keer zouden willen organiseren. Dat dit dan ook nog eens samenvalt met dat de Heren de titelverdedigers van het Toernooi zijn, is daarbij voor ons een mooie bijkomstigheid.   

We hebben voor de organisatie  van de Zaanstad Cup een speciale commissie gevormd die voornamelijk bestaat uit de groep vrijwilligers die verantwoordelijk is voor de jaarlijkse Familiedag bij Sporting Krommenie. Naast de periodieke bijeenkomsten met Ed Kuijper, vergaderen wij ook regelmatig met de andere commissies binnen de club, zoals bijvoorbeeld de kantinecommissie. Mede op basis van de evaluaties die we van de eerdere organisatoren WSV’30 en vv Assendelft hebben gehad en de opgedane ervaringen vanuit SportsGen hebben we een draaiboek kunnen vormen en inzichtelijk kunnen krijgen, wat er allemaal benodigd is qua praktische zaken maar ook aan vrijwilligers. 

We merken sowieso dat de organisatie van het Toernooi al als een bindende factor binnen de club werkt. De lijst met (potentiële) vrijwilligers wordt steeds groter en veel leden willen graag onderdeel zijn van de organisatie en willen meehelpen om het Toernooi weer tot een groot succes te maken. Wat dat betreft levert het Toernooi, naast bijvoorbeeld alle aandacht, de club op verschillende vlakken veel op.  We zullen er met elkaar in ieder geval alles aan doen om het succes van de vorige edities minimaal te evenaren.

De FEBO Zaanstad Cup en de 123inkt.nl Zaanstad PupCup vinden plaats van 20 juni tot en met 24 juni. Het deelnemersveld voor de Zaanstad Cup is compleet, terwijl de uitnodigingen voor de Zaanstad PupCup binnenkort verstuurd worden. De loting en/of bekendmaking van de poule indelingen is op donderdag 25 mei

Foto vlnr: Arnoud de Jong ; Ed Kuijper; Robert de Joode; Leo Neeft; Jan Heijne

Afwezig Fred Heijne; Gerard Tjipjes


Laatste Zaanstad Cup 2023 publicaties