ClubsHerculesHP

Wintertoernooi Hercules Zaandam nu al geslaagd!

Net als vorig jaar staat het eerste weekend van het nieuwe jaar bij Hercules Zaandam in teken van het Wintertoernooi voor de jeugd. Meer dan 120 teams van de JO08 t/m MO20 komen op vrijdag tot en met zondag in actie op Sportpark De Kuil.

Wietse Butter van de toernooicommissie: we zijn ooit begonnen met een Wintertoernooi voor alleen de O13 en dit jaar is het toernooi groter dan ooit. Niet alleen wordt er ook op vrijdagavond gespeeld, ook wordt het C-veld dit keer volledig benut. Het was afgelopen dagen nog even spannend of we door de vele regenval van de laatste weken dit veld wel konden gebruiken, maar gelukkig ligt het er prima bij.

Vooraf was het in ieder geval weer een hele uitdaging qua organisatie, maar we merken ook dat het toernooi inmiddels een goede naam heeft opgebouwd. Binnen een week hadden zich al meer dan 60% van het uiteindelijke aantal teams zich aangemeld, met daarbij ook veel nieuwe teams/clubs van ver buiten de Zaanstreek.

Ondanks de kou en af en toe wat regen, was het zaterdag in ieder geval heel druk langs de velden en/of in de onlangs opgeknapte kantine. De vele toeschouwers konden op elk veld genieten van veel strijd, sportiviteit en heel veel mooie doelpunten. De spelertjes werden na afloop dan ook allemaal beloond voor hun inzet met een mooie medaille en voor sommige teams was er ook nog een prachtige beker.

Gezien alle reacties van gisteren en vandaag kunnen we, terwijl we nog een toernooidag hebben, eigenlijk al spreken van een zeer geslaagd toernooi. En dan niet alleen op sportief gebied, maar ook als we zien hoeveel vrijwilligers zich uiteindelijk hebben aangemeld om dit weekend te komen helpen, kunnen we daar als club alleen maar trots op zijn.

Naar alle Hercules Zaandam publicaties