BWClubsHP

Winterstop: Blauw Wit W wint in Valencia

Blauw Wit W is weer terug in Nederland na een trainingskamp in Valencia van zaterdag t/m woensdag. De trip bestond uit veel (sportieve) activiteiten.
Zo werd er in Spanje een oefenwedstrijd gespeeld tegen Onda FC. Een club die is opgericht in 2022 door Nederlanders. De club speelt veel wedstrijden per jaar, met steeds wisselende samenstellingen. Het team bestond dit keer uit locals, maar ook uit expats uit verschillende landen. De doelman van Onda FC was een Braziliaan die op hoog niveau in Spanje had gevoetbald. De controlerende middenvelder was een Fransman die uitkomt op het 5e niveau in zijn eigen land. Daarnaast deden er meerdere Nederlanders mee, waaronder een goede linksbuiten die in Nederland uitkomt in de 1e klasse bij Brielle. Een mooie wedstrijd met veel tegenstand die uiteindelijk 2-4 winnend werd afgesloten.

Naast de voetbalwedstrijd werd er op het strand een beachvoetbal toernooitje gespeeld en werd er een training gehouden op het complex van CD Malilla.

Er was uiteraard ook genoeg tijd voor andere leuke activiteiten. Een groep is gaan padellen en weer een andere groep heeft een bezoekje gebracht aan het stadion van Valencia (Mestella). Daarnaast was er een fietstocht georganiseerd door de prachtige stad. Het trainingskamp werd uiteindelijk met een quiz en diner afgesloten in het Hard Rock Café.

Het was een zeer geslaagd trainingskamp met veel (voetbal)activiteiten, waarna het team klaar is voor de belangrijke tweede seizoenshelft die aanstaande zaterdag begint met een thuiswedstrijd tegen Vrone

Tekst/foto’s Blauw Wit W

Naar alle Blauw Wit W publicaties