ClubsHPRCZSC 2324

Productief RCZ VR gaat voor de prijzen

Met grote overmacht wist RCZ VR het beste doelsaldo te scoren in de 3e periode van Voetbal Varia Zaanstreek Super Cup. De Racers hadden maar liefst 13 punten voorsprong op nummer 2 Zaandijk VR en daarmee wonnen ze voor de 2e keer dit seizoen de bijbehorende Periodebal, die beschikbaar is gesteld door 11Teamsports Zaandam.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen hekkensluiter AMVJ werd de Periodebal vorige week zondag overhandigd aan de winnaars die uitkomen in de 5 klasse zondag. Aanvoerster Fenna Punt: “de Super Cup leeft enorm in ons team, dus we zijn blij dat we voor de 2e keer dit seizoen een Periodebal hebben gewonnen. We zitten in een competitie waarin de onderlinge krachtsverschillen groot zijn. Er zijn maar 6 ploegen die aan elkaar gewaagd en de andere ploegen zijn gewoon een stuk minder. We hebben dit seizoen dan ook al meerdere grote uitslagen neergezet. Dat lijkt misschien heel erg leuk, maar na 2 a 3 keer gaat dat al snel ten koste van de concentratie vooraf en/of tijdens de wedstrijden. We gebruiken de stand in de Super Cup dan vaak als (extra) motivatie om toch te blijven voetballen en op zoek te gaan naar meer doelpunten. En blijkbaar lukt dat ons goed, want we hebben een flinke voorsprong in de Super Cup klassementen.”

In de competitie staat RCZ VR op een 5e plek en heeft het 9 punten minder dan de koploper HSV’69. “We hebben een mindere periode gehad, met enkele nederlagen en wedstrijden die verplaatst moesten worden. We stonden op een gegeven moment zelfs op een zevende plek en hadden daarom onze titelaspiraties gevoelsmatig al een beetje opgegeven. De stand was echter erg vertekenend en de concurrenten verloren ook nog eens punten aan elkaar. Als we de 2 inhaalwedstrijden winnen doen we dan ook gewoon nog volop mee om het kampioenschap. Helaas zijn we door blessures en werkverplichtingen niet altijd compleet zijn, maar dan kunnen we gelukkig rekenen op enkele goede invalsters van de MO20 en MO17. We geloven dan ook zeker in onze kansen voor het kampioenschap.”

Net als eerder dit seizoen wist RCZ VR met 16-0 te winnen van AMVJ, dat ondanks een doelsado van -143 een zeer positieve en enthousiaste tegenstander was. Daarmee doet RCZ VR weer goede zaken in alle klassementen. Aangezien een team de Periodebal maar maximaal 2 keer kan winnen, komt er sowieso een andere winnaar in de 4e en 5e Periode. In het algemeen klassement heeft RCZ VR inmiddels een voorsprong van 20 punten op Zaandijk VR, waarbij de winnaar uiteindelijk een teamuitje bij TC Sports krijgt aangeboden. Fenna Punt tot slot: “aangezien de eigenaar Sven Talsma ook hoofdtrainer is bij de zondag 1, zou het extra leuk zijn als we die prijs bij hem kunnen winnen! We hebben dan ook nog een paar mooie doelen om de rest van het seizoen voor te spelen”

Klik hier voor de eindstand in de 3e periode van de Super Cup
Klik hier voor de verslagen van de uitreiking van de Periodeballen
Klik hier voor het algemeen klassement van de Super Cup