ClubsHPZaandijk

Weer geslaagde Snert-Oliebollenwandeltocht Zaandijk

Zondag 7 januari was het zover, d’r mocht bij Zaandijk weer gewandeld worden. Voor de 10e keer werd het Snert-Oliebollenwandeltocht georganiseerd door de CLUB 101.

Er was weer een mooie route uitgezet door het mooie oud Zaandijk. Deze keer was het een tocht met vragen over oude fabrieken c.q. industrie uit lang vervlogen tijden.

Zondagochtend om 11.00 uur werd het startsein gegeven door onze secretaris en 120 !!! wandelaars togen, met een snijdende koude wind in de rug, richting Zaandijk. Al gauw bleek dat de vragen toch wel wat moeilijker waren dan in vorige tochten.

De route ging dus door oud-Zaandijk en onderweg kon de snert (met worst) genuttigd worden in café “Van Ouds Oost-Indië”. De snert was gelukkig op tijd klaar voordat de eerste wandelaars arriveerden, want het liep al gauw vol en i.v.m. de kou bleef men toch nog wel even hangen

Toen iedereen weer in de kantine was aanbeland konden de wandelaars zelf, aan de hand van een powerpoint presentatie en onder het genot van een heerlijke oliebol, de juiste antwoorden opzoeken.

Zoals gewoonlijk werd de prijsuitreiking weer verzorgd door Notaris Corruptus en na de controle van de antwoorden rolden de volgende prijswinnaars uit de bus:

1e prijs Team Ronald Krijt
2e prijs Team Yvonne Molenaar
3e prijs Team Jaap PotEr waren ook nog twee poedelprijzen te vergeven, de gelukkigen: René Maas en Erno Vredenburg

Na de prijsuitreiking bleef men nog gezellig napraten en er waren weer veel positieve reacties. De organisatie was iedereen die zich voor deze tocht heeft ingezet zeer dankbaar en kijkt al weer uit nar volgend jaar!

Bron/foto’s zvv Zaandijk

Laatste Zaandijk publicaties