Wedstrijden

Uitslagen AZ Jeugd: alleen O13 weet te winnen

ZAANSTAD- De AZ Jeugdopleiding kende een weekend met wisselende resultaten. Zo liep AZ Onder 15 tegen een nederlaag aan in Amsterdam, speelde de Onder 14 gelijk tegen Feyenoord en behaalde de Onder 13 een thuisoverwinning op ADO Den Haag.

Ajax – AZ Onder 15 | 7-2 (3-2)
AZ Onder 15 verloor zaterdagochtend van Ajax. Op Sportpark de Toekomst eindigde het duel in 7-2 voor de ploeg uit Amsterdam. De bezoekers uit Alkmaar keken al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. In de zesde minuut kwam de openingstreffer namelijk op naam van Ajax-spits Jeshurun Simeon: 1-0. Binnen het half uur was Simeon nog tweemaal trefzeker: 3-0.

AZ vocht zich echter terug in de wedstrijd. Zo werd het 3-1 via Jahmael Ampofo en maakte Nuur Mahamed Ahmed de aansluitingstreffer: 3-2. In de tweede helft waren de Amsterdammers echter de bovenliggende partij en wist aanvaller Simeon opnieuw meerdere malen het net te vinden. Na iets meer dan tachtig minuten spelen klonk het eindsignaal. Het duel eindigde in 7-2.

Feyenoord – AZ Onder 14 | 2-2 (1-1)
AZ Onder 14 sloot het seizoen af met een gelijkspel tegen Feyenoord. In Rotterdam hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, wat leidde tot een 2-2 eindstand.

Op Sportpark Varkenoord werd de score geopend na iets meer dan een kwartier spelen door het elftal van AZ-trainer Juryan Zandvliet. Buitenspeler Bliss Peters zette de Alkmaarders op een 0-1 voorsprong na een assist van die andere vleugelaanvaller, Mawulom Gota-Toudji. Even later deed de thuisploeg iets terug en kwamen de Feyenoorders op gelijke hoogte: 1-1. Dit was tevens de stand bij rust. In de tweede helft kwam AZ voor de tweede keer op voorsprong: 1-2. Ditmaal was de doelpuntenmaker Charly van Oosterhout. In de slotminuten van het duel maakten de Rotterdammers opnieuw de gelijkmaker. Via een strafschop werd het 2-2 en zo moest AZ genoegen nemen met slechts één punt.

AZ Onder 13 – ADO Den Haag | 2-1 (2-1)
AZ Onder 13 won zaterdagochtend ook zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Op het eigen AFAS Trainingscomplex was de ploeg van trainer Dico Blei met 2-1 te sterk voor ADO Den Haag. 

De Alkmaarders kende een flitsende start. Met slechts twee minuten op de klok werd de openingstreffer gemaakt door aanvaller Valentijn van Thiel, op aangeven van Jip de Flart: 1-0. Na iets meer dan een kwartier spelen deden de bezoekers iets terug en  kwamen zij op gelijke hoogte: 1-1. AZ toonde zich echter veerkrachtig en vlak voor rust was daar Musie Mesfun met de 2-1. Na een pass van middenvelder Silvijn van der Does, zette Mesfun zijn team weer op voorsprong.

Beide ploegen zochten vervolgens de kleedkamers op met 2-1 op het scorebord. In de tweede helft slaagde AZ erin de voorsprong vast te houden en zouden er geen doelpunten meer vallen. De confrontatie eindigde in 2-1. Zo pakte AZ opnieuw drie punten en sloot de kampioen de competitie af met 36 punten uit veertien wedstrijden.

Bron AZ