ClubsHPKFC

Uitgebreide sponsorcommissie KFC kent zeer actief 2022

De sponsorcommissie van KFC dat sinds begin dit jaar uitgebreid is, heeft een zeer druk 2022 achter de rug. De commissie bestaande uit Johan van Welie, Rob van Drimmelen , Meno Savastano en Ali Dulkadir  wist afgelopen jaar namelijk meerdere nieuwe sponsorcontracten af te sluiten of te verlengen.

Johan van Welie: “Tijdens de corona periode deed ik de sponsorzaken vooral samen met onze voorzitter Tako Boelens. Aangezien Tako al voldoende andere werkzaamheden binnen de club heeft, was het goed dat we de commissie konden versterken met enkele oud-gedienden en/of clubmensen.   

We zijn nog steeds zoekende naar een precieze taakverdeling, maar ik hou mij vooral bezig met alle administratieve werkzaamheden, sponsoroverzichten en contracten. Ik kan daardoor de anderen van de informatie voorzien welke contracten er aflopen, welke sponsoropties er nog open staan of welke afspraken we met een betrokken sponsor hebben gemaakt.” 

Meno Savastano: “Ik denk dat we op sponsorgebied een goed jaar achter de rug hebben bij KFC. Niet alleen hebben we diverse shirtsponsors bij de jeugd kunnen aantrekken, ook hebben we meerdere nieuwe hoofdsponsors mogen verwelkomen, waardoor we onder andere de heren-selectieteams opnieuw hebben kunnen aankleden. Rob, Ali en ik houden ons vooral bezig houden met het contacten leggen en/of onderhouden van de potentiële en huidige sponsors en maken daarbij gretig gebruik van het netwerk én de betrokkenheid binnen de club.  

In de basis hanteren we standaard pakketten voor de diverse sponsors, maar wij vinden het juist heel belangrijk om te luisteren naar de sponsors. Wat kan KFC vóór hun betekenen, wat willen zij uit de samenwerking halen? Op die manier proberen we uiteindelijk bij elke samenwerking maatwerk te leveren, maar wel maatwerk dat past binnen de normen en het beleid van KFC. Voor ons is het dus heel belangrijk dat de club KFC uitstraalt waar het voor wil staan” 

Rob van Drimmelen: “Naast dat alle vrijwilligers en spelers zich welkom moet voelen om elke niveau haar/zijn passie te kunnen uitvoeren, vinden we de verduurzaming van het complex en een maatschappelijk betrokkenheid zeer belangrijk. 

Zo promoten we actief het project Buurtgezinnen en hebben we in het kader van Niemand Buitenspel een financiële begeleider aangesloten aan de club, bij wie leden met financiële problemen terecht kunnen. Daarnaast prijkt, door de inzet van een grote groep sponsors het goede doel (Z)aan de Wandel op de shirts van de vrouwen selectie en willen we kijken of we een toernooi of activiteit met de gelijknamige naam kunnen organiseren. Op de dag van de wandeltocht zijn ook veel KFC-vrijwilligers betrokken bij de organisatie en organiseren we  diverse geldinzamelingsacties.    

Het nieuwste project van de sponsorcommissie is, als eerste club in de Zaanstreek,  de samenwerking met Greenboarding. Dit is een speciale reclamebord met een LED scherm en roterende borden dat de lucht zuivert en zonne-energie opslaat. Met de opbrengsten van deze samenwerking kunnen weer andere verduurzamingsprojecten binnen de club zoals aanbrengen van LED verlichting, de zonnepanelen of aanschaf van batterijen voor energieopslag gefinancierd worden. 

Door ook naar dit soort innovatieve samenwerkingen te kijken, dragen ook wij een steentje bij dat KFC meer is dan alleen een voetbalclub.” 

Op de foto vlnr Johan van Welie, Meno Savastano en Rob van Drimmelen. Ali Dulkadir was afwezig


Laatste KFC publicaties