AZClubsHPWSV

Trainers WSV’30 op bezoek bij jeugdopleiding AZ

Sinds een half jaar heeft WSV’30 zich aangesloten bij de AZ Voetbalschool en is het één van de vele partnerclubs van AZ uit de regio. De club heeft de laatste jaren haar technisch beleid aangepast en wil met haar jeugdopleiding óók een prestatieve kant op gaan, zonder daarbij het dorpse karakter te verliezen. Door de samenwerking met AZ, hoopt de club daar in nieuwe stappen te kunnen zetten.

WSV’30 JO13 trainer Pascal Tevreden is al enkele jaren actief binnen de jeugdopleiding van WSV’30 en maakt de verandering dan ook van dichtbij mee. “Er wordt steeds meer ingezet op het opleiden van de eigen trainers, waardoor het niveau van de opleiding omhoog moet gaan. Vorig jaar hebben de hoofdtrainers bij de jeugd de mogelijkheid gehad om een KNVB-trainers cursus te behalen en zijn we ook gestart met een periodiek overleg tussen de trainers. De samenwerking met AZ is niet alleen goed voor de uitstraling van de club binnen de Zaanstreek, maar het kan de trainers alleen maar nog meer handvatten opleveren die wij tijdens de trainingen en wedstrijden kunnen toepassen”

De bijeenkomst op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer begon maandagavond met het observeren van een training van de O11 spelers van AZ. De training stond onder leiding van Dennis Zwagerman, die naast jeugdtrainer ook de coördinator is van de samenwerkende amateurclubs. Na deze training gaf Dennis Zwagerman een uitgebreide presentatie over de voetbalprincipes die AZ binnen haar jeugdopleiding hanteert. Onder andere de gedachten achter het gebruik van verschillende ondergronden of verschillende materialen en de vele afwisselingen van oefeningen binnen een training werden besproken. Het leverde een levendige interactie op met vragen van de trainers, waarbij veelvuldig het verschil in kwaliteit en beleving tussen de spelers van AZ en de eigen spelers werd aangestipt.

HJO van WSV’30 Marciano Sleeswijk: “uiteraard hebben we te maken met verschil in kwaliteit, maar zoals duidelijk vanuit de presentatie naar voren kwam, hoeft dat niets aan de (basis)principes van de opbouw van de oefeningen en/of de voetbalvisie te veranderen. Het is nu alleen aan WSV’30 deze principes te vertalen naar bruikbare oefeningen voor de eigen spelers binnen onze jeugdopleiding. We zullen dit dan ook tijdens onze komende trainersbijeenkomsten verder met elkaar gaan bespreken en kijken hoe we dit verder kunnen gaan toepassen. Het was in ieder geval een zeer interessante en leerzame avond, waar zeker een vervolg aan gegeven zal worden.”

Laatste WSV’30 publicaties