ClubsHPRCZ

Trainer Sven Talsma voelt zich snel thuis bij RCZ

Gisteravond was eigenlijk de eerste avond van het RCZ Toernooi, maar het wegblijven van Waterwijk zorgde voor een grote teleurstelling. RCZ (zon) speelde nog wel haar wedstrijd tegen KFC 2, maar RCZ (zat) kwam niet in actie. Zaterdag spelen RCZ (zat) en KFC 2 een oefenwedstrijd, terwijl er voor de zondag-selectie een extra training is in gelast.

RCZ wist de wedstrijd tegen KFC uiteindelijk met 4-2 te winnen en de nieuwe trainer Sven Talsma was over het algemeen tevreden over het vertoonde spel, maar vooral over het feit dat hij veel spelers weer in actie heeft kunnen zien. Sven: “We beschikken over een grote selectie met een mooie mix van jonge en oudere spelers en met de komst van de nieuwe spelers is het algemene niveau zeker omhooggegaan. Iedereen zal moeten vechten voor zijn plek en de opkomst en de gedrevenheid op de trainingen tot nu toe is dan ook zeer goed. We merken in korte tijd al dat de spelers al beginnen te wennen aan de nieuwe trainingsvormen/patronen en de brede groep geeft ons komend seizoen in ieder geval veel mogelijkheden.”

Volgende week staat voor RCZ de eerste wedstrijd in de beker tegen Beverwijk gepland, dat verder ook nog uitkomt tegen Enkhuizen en Spartanen. “Helaas hebben we net als veel andere clubs, te maken met veel afwezigen ivm vakanties. We zien de bekercompetitie dan ook vooral als 3 extra oefenwedstrijden om wedstrijdritme op te doen en verder te werken aan de speelwijze die we willen gaan hanteren. RCZ moet gaan staan voor aanvallend voetbal, waarbij we vooral als collectief, agressief vooruit moeten durven spelen. We willen het publiek vermaken met onze aanvallende intenties en dan ook nog het liefst met veel doelpunten. Voor komend seizoen is directe handhaving de doelstelling en hopelijk kunnen we (lang) meedoen om één van de periodetitels.”

De eerste weken bij RCZ zijn Sven Talsma in ieder goed bevallen. De nieuwe trainer komt over van Assendelft, waar hij vorig seizoen nog actief was als speler in het eerste elftal. “Aangezien beide clubs de sfeer hebben van een echte dorpsclub, was de overstap niet zo groot. Iedereen binnen beide clubs zijn betrokken en iedereen leeft mee met wat er binnen de gehele club gebeurd. Alles is goed geregeld en iedereen probeert op zijn/haar manier een steentje bij te dragen. De saamhorigheid is dan ook groot en het is altijd gezellig rondom de wedstrijden en trainingen. Dit gecombineerd met de eerste indrukken van de spelers, heb ik er dan ook alle vertrouwen in dat we een succesvol seizoen tegemoet gaan.”


Laatste RCZ publicaties