HPZC 23

Titelverdediger start met zege op FEBO Zaanstad Cup

Na maanden voorbereiding stond dinsdagavond dan eindelijk de eerste avond van de FEBO Zaanstad Cup 2023 op het programma. Organisator SportsGen en gastheer Sporting Krommenie hadden alles tot in de puntjes geregeld en de kantine, de velden, de horeca en de vrijwilligers waren dan ook klaar voor de start van het 5-daagse Zaanse voetbaltoetje.

Het enige waar de organisatie geen invloed op had, gooide nog voordat het Toernooi goed en wel was begonnen, echter roet in het eten. Regen- en onweersbuien trokken over Krommenie en na eerst uitstel van 45 minuten volgde uiteindelijk afstel van de meeste wedstrijden van de avond. Alleen de eerste wedstrijden van de avond werden gespeeld. De resterende wedstrijden in de poules worden donderdag en zaterdagochtend gespeeld. Het oorspronkelijke programma van donderdag en zaterdag is dan ook aangepast 

Poule A heren
Op het A-veld stonden met Sporting Krommenie en Assendelft de titelverdediger en de winnaar van de 1e editie van de FEBO Zaanstad Cup tegenover elkaar. In een soms pittig duel waren beide teams aan elkaar gewaagd en was het de gastheer die uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind trok. 

Poule B heren
WSV’30 en Hercules Zaandam waren in de andere poule de enige teams die in actie kwamen.  Op het B-veld was het vooral Hercules die vele kansen misten, waardoor WSV’30 met een 1-1 gelijkspel uiteindelijk de morele winnaar was.

Poule C vrouwen
Tot slot stonden KFC VR tegenover de Beloften van Telstar. De jonge Witte Leuwinnen waren misschien technisch beter, maar KFC wist meer dan goed tegenstand te bieden, al konden ze niet voorkomen dat ze met een minimale 1-0 nederlaag van het veld gingen. 


Laatste Zaanstad Cup 2022/23 publicaties