ClubsHPSaendenSVA

SVA VR en Saenden VR bundelen krachten

Nadat afgelopen weekend het slechte weer nog de spelbreker was, speelde gisteravond een combinatie team van SVA VR2 en Saenden VR haar eerste competitiewedstrijd samen. Op bezoek bij Vitesse’22 VR werd er meteen een ruime 0-8 overwinning geboekt.

SVA VR2 was dit seizoen voor het eerst ingeschreven voor de competitie, maar mede door langdurige blessures werd het elke week steeds lastiger om een volledig elftal op de been te brengen. Saenden VR zag deze zomer enkele speelsters vetrekken en was zelfs gedwongen zich terug te trekken uit de competitie. Het team bleef wel doortrainen en hoopte om na de winterstop genoeg (nieuwe) speelsters te hebben om weer aan de competitie deel te nemen.

Het was de trainer van de SVA VR selectie Erik Brokkaar die uiteindelijk toenadering zocht tot Saenden en al snel werd er met een gecombineerde team een oplossing voor iedereen gevonden. Erik Brokkaar: “samen met de VR1 van SVA zullen we als één grote groep gaan trainen. Net als met de thuiswedstrijden van het “nieuwe” team zullen we dat afwisselend doen op het complex van SVA en het complex van Saenden. Ook zullen we beide SVA en Saenden tenues gaan gebruiken voor de wedstrijden. Maar het belangrijkste is dat we door de groepen samen te voegen, alle meiden weer gewoon elke week kunnen voetballen. Het klikt onderling in ieder geval goed tussen de meiden, dus ik ben er van overtuigd dat we met elkaar er een leuk seizoen van gaan maken!”

SVA/Saenden VR komt uit in de 5e klasse 3 op zondag en staat op de 4e plek met 9 punten uit 5 wedstrijden. Ook is het nog actief in de Districtsbeker en speelt het volgende week in de 2e ronde van de KO fase tegen Roda’23 VR2

Foto: SVA