HP

Saentoernooi terug van weggeweest

Nog heel even… en dan begint de 14e editie van het Saentoernooi 2024

Het Saentoernooi is hét leukste en gezelligste zaalvoetbaltoernooi van Noord-Holland. 16 bedrijven waaronder relaties van de hoofsponsors ZITOITEER, Regio College en Samlex Europe maar ook een sterrenteam gaan zaterdag 8 juni strijden om de wisseltrofee. Het Saentoernooi steunt al vele jaren een heel mooi goede doel, het merendeel van de opbrengsten komen ook ten gunste van Only Friends. De cheque zal na de prijsuitreiking traditiegetrouw worden overhandigd aan oprichter Dennis Gebbink.

Het draaiboek voor 2020 lag al helemaal klaar voor de 14e editie, helaas gooide covid-19 roet in het eten. Organisatoren Fred Henneke, Remco van Garderen en Marcel van Veen hebben vervolgens bewust een extra rustjaar genomen. Het Saentoernooi is mede afhankelijk van sponsors dus Fred, Remco en Marcel vonden het niet gepast om in nasleep van coronacrisis financiële gunsten aan sponsors te vragen. Nu draait de economie weer op volle toeren en zijn wij gelukkig weer terug! En hoe mooi is het om te zien dat trouwe sponsors maar ook vele nieuwe hun medewerking verlenen, of we niet weg zijn geweest, dat doet ons goed en geeft energie!

Een Saentoernooi zonder de spreekwoordelijke 3e helft dat kan natuurlijk niet! ook deze editie staan er weer mooie artiesten op het programma; Pascal Redeker, Quincy , Robert Leroy en Benjamin zullen live gaan optreden. Benjamin neemt tevens de dag presentatie in handen. Ook weer terug is een heus sterrenteam met namen zoals Glen Helder, Juvat, Royston Drenthe en balvirtuoos Edward van Gils wie wil hier nou niet tegen spelen? En niet meer weg te denken is de spectaculaire loterij met vele mooie (voetbal) prijzen, waaronder VIP arrangementen AZ en FC Volendam, vele waardebonnen het originele EK tenue Nederlands elftal  en als klapper op de vuurpijl valt er een 65 inch tv te winnen.

Het Saentoernooi is natuurlijk nergens zonder de medewerking van vrijwilligers. Ook bij deze editie is Carry van Nooijen met haar EHBO team Zaandam aanwezig voor de 1e hulp bij blessures. Stelt Tim Bakker van KZ alles in werking voor een goed horecateam. Tevens verzorgt hij in samenwerking met A.V.V. Zaanstad de beste AV specialist van de regio dat podia, licht/ geluid kloppen. En wat is een toernooi zonder goede scheidsrechters? Fred, Remco en Marcel geven aan gezegend te zijn met echte toppers; Ingmar van Galen, Pascal Derksen, Eric Wieringa, Xander Walker en Ronald van Hoogenvest gaan de wedstrijden leiden. Dit alles onder toeziend oog van wedstrijdleider Erwin Moerbeek. Maar je hebt altijd baas boven baas de finale zal deze editie namelijk onder leiding zijn van oud- topscheidsrechter Roelof Luinge. Fred, Remco en Marcel hebben inmiddels een goede en warme band met Roelof, die altijd goed en gezellig is voor de 3e helft.

We haalde Only Friends al kort even aan, dit is een sportclub speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. Het mooie van Only Friends is dat zij zelf geen beperking kennen. Hun slogan is dan ook “ je bent goed zoals je bent”  Fred, Remco en Marcel zijn recent voor de loting (verricht door Sonny Silooy) ook weer op het mooie complex geweest. Als je  ziet hoeveel vreugde en plezier deze jongeren beleven bij het sporten en hoe dankbaar ze zijn ondanks hun beperking en hoe positief ouders zijn, ontroerd dat je bijna. Fred, Remco en Marcel hebben dan ook besloten een dagje mee te gaan lopen als vrijwilliger.

Natuurlijk wordt ook voor de inwendige mens gezorgd, want Grillhelden parkeert haar foodtruck rond de klok van 16:00 uur op het terrein en zet vanaf 16:30 de BBQ aan. Grillhelden is inmiddels een begrip met in de regio met heerlijke en kwaliteitsvleesgerechten. Grillhelden heeft vestigingen in Krommenie en Heerhugowaard.

Kortom spektakel genoeg te beleven op Zaterdag 8 juni aanvang 14:00 in het Topsportcentrum de Koog te Koog a/d Zaan. Dus zet de datum in uw agenda, wij heten u van harte welkom!

Meer informatie over de organisatie, het wedstrijdschema, Only Friends, de deelnemers en het aanvullende programma is terug te vinden op de website van Seantoernooi