ClubsHPZaandijk

Robert Bos nieuwe voorzitter zvv Zaandijk

Afgelopen maandagavond is op de Algemene Leden Vergadering van zvv Zaandijk Robert Bos unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter van de club. Hij volgt daarmee Bart Glandorff op die op de laatste ALV in november 2022 officieel stopte. 

De club was sinds het vertrek van Bart Glandorff lange tijd op zoek naar een nieuwe voorzitter en de officiële kandidaatstelling van Robert Bos is in de laatste weken in een stroomversnelling geraakt. Robert: “Toen Bart stopte had ik al enigszins interesse in de functie, maar was het op dat moment nog niet te combineren met mijn studie. Nu ik het wat dat betreft sinds de laatste weken wat rustiger heb gekregen, ben ik een oriënterend gesprek aangegaan met Bart, zodat ik een duidelijk beeld kon krijgen wat de functie precies inhoudt qua werkzaamheden en hoeveel tijd er in kan gaan zitten. Het geschetste beeld kwam grotendeels overeen mijn eigen ideeën en dus besloot ik om mij kandidaat te stellen. Daarna heb ik nog overleg gehad met diverse commissies en het voltallige hoofdbestuur voordat ik maandag als voorzitter werd gekozen.

Het is wel de bedoeling dat ik deze functie samen met iemand anders ga invullen. De club streeft, zoals met meerdere belangrijke posities, naar een dubbele invulling. Niet alleen kun je de werkzaamheden en verantwoordelijkheden beter verdelen, ook zorgt het er voor dat het voor nieuwe vrijwilligers laagdrempeliger wordt om mee te gaan helpen. Momenteel lopen er al (positieve) gesprekken met een kandidaat, dus hopelijk kunnen we daar binnenkort meer over melden. 

De nieuwe voorzitter staat niet alleen bekend als een echte clubman, maar is ook nog basisspeler van het eerste elftal van de club. “Ondanks de nieuwe functie zal ik blijven voetballen. Ik ben nog fit en we beschikken ook over een goede en gezellige selectie, waar ik nog graag deel van uit wil blijven maken. Wel heb ik uiteraard al met de hoofdtrainer Christopher Manuputty gesproken over de nieuwe situatie, maar we verwachten beiden niet dat de dubbelfunctie in de toekomst voor problemen kan gaan zorgen.”  

Een groot dossier waar de nieuwe voorzitter meteen al mee te maken krijgt, is de verduurzaming van het complex. De onderhoudsploeg van de club met onder andere Rob Krokké houdt zich daar momenteel voornamelijk mee bezig. Rob: “vooral door de stijgende energieprijzen de laatste jaren, zijn we nog meer bewust geworden om het complex (versneld) te gaan verduurzamen. We zijn al enige tijd bezig om alle benodigde werkzaamheden en bijbehorende investeringen in kaart te brengen. Daaruit voortvloeiend hebben we onlangs rondom het A-veld LED verlichting aangebracht en zijn we druk bezig om een snelle WIFI verbinding aan te leggen. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld ook weer zuiniger met de koel/vries installaties en de verwarming omgaan. Ook worden er binnenkort nog eens 71 nieuwe zonnepanelen op het dak geïnstalleerd en willen we overal isolatieglas gaan aanbrengen. Het zijn flinke investeringen, maar gelukkig is de club in de gezonde positie om dat zelf te kunnen financieren. Door gebruik te maken van subsidies hopen we dusdanig te besparen, dat we sommige investeringen weer vervroegd kunnen uitvoeren.”  

De voorzitter, die de plannen van de onderhoudscommissie instemmend aanhoort, tot slot: “uit de diverse gesprekken met de besturen en commissies bleek al dat we binnen de club beschikken over echte clubmensen met veel kunde en ervaring. Er ligt een duidelijk plan van waaruit gewerkt wordt en daar moeten we gezamenlijk verder op voort gaan borduren. Ik heb in ieder geval veel vertrouwen in de toekomst van de club, waarin we hopelijk met een selectie met grotendeels eigen jeugdspelers kunnen doorgroeien tot een stabiele 3e klasser. Maar vooral moet er bij de leden een grote onderlinge binding zijn binnen/met de club en moet iedereen op zijn/haar eigen niveau zich (even) belangrijk voelen en vooral lekker kunnen voetballen. 

Foto Zaandijk

Laatste Zaandijk publicaties