ClubsHPRCZ

RCZ verlengt met Technisch Coördinator Marco van Biljouw

RCZ heeft onlangs het contract met de Technisch Coördinator van de jeugdafdeling Marco van Biljouw met 1 jaar verlengd. Marco van Biljouw is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Racers en de samenwerking bevalt van twee kanten zo goed dat ze al snel akkoord waren de samenwerking met een jaar te verlengen. Momenteel is Marco van Biljouw ook nog trainer van vv Assendelft 2, maar daar zal hij aan het einde van het seizoen stoppen, zodat hij zich volledig op RCZ kan richten.

Marco van Biljouw: “RCZ is een club die laatste jaren enorm is gegroeid en gelukkig kunnen we rekenen op een grote groep vrijwilligers die zeer betrokken zijn en graag iets voor de clubs willen doen. Alle jeugd teams hebben dan ook wel de beschikking over 1 of 2 trainers, al zijn veel van deze trainers wel nog onervaren. Mijn grootste uitdaging ligt dan ook om al deze trainers de nodige begeleiding en ondersteuning te bieden. Gelukkig is gebleken dat deze groep trainers daar zelf ook voor open staan en dat ze enorm leergierig zijn. We hebben in het najaar een KNVB pupillencursus georganiseerd en daar hebben meer dan 10 trainers een certificaat behaald. Ook worden de periodieke trainersbijeenkomsten steeds goed bezocht. 

Waar de jeugdafdeling eerst vooral in de breedte groeide, spelen inmiddels de jeugdteams steeds vaker op een hoger niveau. Zonder onze identiteit te verliezen, waarbij iedereen op elk niveau even belangrijk is, willen we daar met de hoogste jeugdteams uiteindelijk ook structureel naar toe. Voor de komende seizoenen wordt het dan ook een mooie uitdaging om als club er voor te zorgen dat de (rand)voorwaarden dusdanig gecreëerd worden, dat onze eigen trainers in dat niveau mee kunnen groeien.  

Voor volgend seizoen zijn we al druk bezig om het technische plaatje in te vullen. Samen met het jeugdbestuur is er al met de meeste jeugdtrainers gesproken en we verwachten dat de meerderheid ook volgend seizoen weer actief zal zijn. Dat is in ieder geval een goede basis van waaruit we gezamenlijk de volgende stappen kunnen maken.”


Laatste RCZ publicaties