ClubsHPJisp

Peter Heykamp officieel benoemd tot voorzitter vv Jisp

Onlangs werd bij vv Jisp de jaarlijkse Algemene Leden vergadering gehouden en werd Peter Heykamp officieel benoemd tot voorzitter van de club. Hij vervulde deze functie al enkele maanden op interim basis na het plotseling overlijden van oud-voorzitter en zus Astrid Heykamp in april van dit jaar.

Peter: “Tijdens het voorzitterschap van Astrid had ze mij al eens benaderd om het voorzitterschap als duo in te vullen. Het idee was om ook de andere functies in het hoofdbestuur door duo’s te laten doen. We hoopten daarmee de drempel te verlagen voor potentiële vrijwilligers, aangezien je de werkzaamheden en verantwoordelijkheden dan kon delen. De keerzijde was echter dat je uiteindelijk nog meer vrijwilligers nodig had en met een kleine club als wij zijn, lukte dat niet om daar een goede invulling aan te geven.

Ondanks mijn drukke werkzaamheden heb ik uiteindelijk besloten om deze functie definitief aan te nemen. Naast mij behoren momenteel ook Kiki van de Nes (penningmeester), Flint Heykamp (secretaris) en Calvin Kleimeer (algemeen bestuurslid) tot het bestuur. Aan het einde van het seizoen zal Kiki stoppen en wordt zij opgevolgd door Flint die weer opgevolgd wordt door Calvin. Ook met het oog op het nieuwe seizoen zijn de functies dus goed ingevuld.

Ondanks dat de club qua grootte niet meer te vergelijken is met de tijd dat ikzelf nog bij vv Jisp voetbalde, merken we de laatste jaren dat we langzaam wel weer aan het groeien zijn. De binding en betrokkenheid binnen de club, maar ook met het dorp neemt weer toe. En mede door de komst van meerdere jongeren die bereid zijn om wat te doen in het bestuur of in de kantine, merken we dat de club steeds meer gaat leven. Op donderdagavond wordt het steeds drukker en gezelliger in de kantine en ook komt er bijvoorbeeld steeds meer content op onze website en social media kanalen.

Daarnaast hebben we met jeugdtrainer Jeroen van der Ham en selectietrainer Peter Tania twee grote aanjagers binnen onze club. We zijn bij de jeugd gegroeid naar inmiddels ruim 30 leden en er worden ook steeds meer activiteiten voor onze enthousiaste leden georganiseerd. Bij de selectie worden we elk jaar een stukje sterker en breder. We doen het goed in de 5e klasse en we hopen uiteindelijk te promoveren. Maar we willen wel dat de organisatie rondom de selectie daar ook klaar voor is en mee kan groeien met de gewenste randvoorwaarden. Sowieso merken we dat door de prestaties, de uitstraling en beleving van de selectie begint te veranderen en onze geplande trainingskamp naar Barcelona is daar een mooi voorbeeld van. We hopen dan ook volgend seizoen een derde team te kunnen verwelkomen, waardoor we bij de senioren een nog bredere basis gaan krijgen.

Naast de groeiende betrokkenheid binnen de club wordt er momenteel ook hard gewerkt aan het complex. We hebben op het trainingsveld Ledverlichting geïnstalleerd en dat gaan we volgend jaar ook doen bij het B-veld. Dat is niet alleen goed voor de duurzaamheid maar zal zeker ook de kosten gaan drukken. En ook onze werkersploeg die elke donderdag bezig is op het complex, hebben via goede contacten diverse machines kunnen aanschaffen waardoor we het beheer steeds meer in eigen hand kunnen nemen. Daarnaast zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken of we de kwaliteit van het trainingsveld kunnen verbeteren, zodat we deze nog meer kunnen gaan belasten.

Ondanks dat we als bestuur nog zeker de nodige uitdagingen en nog genoeg werk hebben te verrichten, overheerst momenteel toch vooral al een gevoel van trots. Trots op de vele vrijwilligers, trots op de groeiende betrokkenheid binnen de club en het dorp, maar ook trots op wat wij als kleine club al hebben bereikt en blijkbaar betekenen. Alle ontwikkelingen van de laatste maanden maar ook de gigantische opkomst van (oud)leden bij het feest rondom het 90-jarig jubileum was daarvoor een mooie bevestiging. vv Jisp staat tenslotte voor Gezelligheid en Sportiviteit en we zullen er in ieder geval continu naar streven de kwaliteit daarvan te verbeteren en dat gaat ons met onze mooie club zeker lukken!”

Laatste vv Jisp publicaties