ClubsHPSC 2324Zaandijk

Periodebal winnaar zvv Zaandijk VR vol met ambities

Voor de 2e keer dit seizoen wist Zaandijk VR de Super Cup Periodebal te winnen. Concurrent in het algemeen klassement RCZ VR, die de bal ook al 2 keer won, stond de gehele 4e periode op de 1e plaats. In de laatste speelronde was het toch Zaandijk VR die met een doelsaldo van +13 de 4e periode opeiste. Blauw Wit W werd knap derde met een doelsado van +6.

De Periodebal, beschikbaar gesteld door 11Teamsports Zaandam, werd afgelopen zondag voorafgaand aan de competitie wedstrijd tegen Volendam aan de succesvolle ploeg uitgereikt. Het team van Peter Tania, die de bal eerder dit seizoen ook al won als trainer met vv Jisp, was al zeker een plek in de promotiewedstrijden, maar door de 4-2 overwinning zondag heeft Zaandijk VR ook daadwerkelijk de 2e periode gewonnen.

Peter Tania: “we kunnen ook nog kampioen worden in de 2e klasse, maar zijn daarbij afhankelijk van concurrent DWOW dat met nog 2 wedstrijden te gaan twee punten meer heeft. Wij hebben het hele seizoen al een achterstand op DWOW en konden alleen maar datgene doen waar we invloed op hebben en dat is ons in ieder geval gelukt. Na de winterstop hebben we alle (top)wedstrijden overtuigend gewonnen en nu kunnen we alleen nog maar hopen op een misstap van de concurrent.

Sowieso nemen we het opgedane vertrouwen van de laatste maanden mee naar de eventuele nacompetitie. We hopen uiteindelijk te promoveren naar de 1e klasse, want we willen graag onze nieuwe ambities kracht bij zetten. Voor volgend seizoen willen we graag een 2e selectie team starten, dat moet gaan uitkomen in de 3e klasse. We beschikken momenteel al over een grote en goede selectie, maar die zal hoogstwaarschijnlijk versterkt worden met de komst van enkele nieuwe speelsters. De concurrentie zal daardoor alleen maar toenemen, wat het niveau van beide teams alleen maar ten goede zal komen. Het is verder ook de bedoeling dat er een trainer bijkomt in de staf en dat we in totaliteit meer trainingsuren zullen gaan maken. We blijven wel gewoon gezamenlijk als één grote groep trainen, waardoor de speelsters zich aan elkaar kunnen blijven optrekken en individueel verder kunnen ontwikkelen.

Vooralsnog koesteren we in ieder geval de winst van de 2e periode in de competitie en het winnen van 2 Periodeballen. Als je als 2e klasser zijnde de Periodebal evengoed 2 keer kan winnen, dan is dat sowieso een bevestiging van een goed seizoen. Het eindklassement zal waarschijnlijk wel naar RCZ VR gaan, die ook bewezen hebben veel goals te kunnen maken. Naast de promotie(wedstrijden) richten wij ons dan ook vooral nog op de Zaanstad Cup. Gelukkig is het toernooi dit jaar weer met enkel Zaanse teams en kunnen we onderling bepalen welk team het sterkste is van de Zaanstad. Dat het toernooi op ons eigen complex gespeeld wordt, is zeker een extra motivatie, het leeft in ieder geval al enorm binnen de club. Hopelijk kunnen we het seizoen dan ook in stijl afsluiten met nog een promotie en een mooie beker!”

Klik hier voor de eindstand in de 4e periode van de Super Cup
Klik hier voor de verslagen van de uitreiking van de Periodeballen
Klik hier voor het algemeen klassement van de Super Cup