ClubsHPSC 2324SK

Periodebal winnaar Sp.Krommenie gaat voor promotie

Sporting Krommenie beleeft de laatste maanden een zeer sterke periode. In de competitie werden de laatste 6 wedstrijden gewonnen en ook in de eerste ronde van de nacompetitie tegen vv Assendelft ging de ploeg van Jordi van Beek als winnaar van het veld. De goede reeks in de competitie zorgde er ook voor dat de ploeg het beste doelsaldo wist te scoren in de 5e periode van de Voetbal Varia Zaanstreek Super Cup. Met een doelsaldo van +15, bleef het KFC (+13) en ZVC’22 (+12) nipt voor. Afgelopen dinsdag werd voorafgaand aan de training de bijbehorende Periodebal, beschikbaar gesteld door 11Teamsports Zaandam, overhandigd aan de ploeg

Jordi van Beek: “het winnen van de Super Cup Periodebal is altijd weer een mooie bevestiging dat je als groep goed bezig bent en/of een bepaalde ontwikkeling doormaakt. We hanteren sowieso altijd wel een aanvallende speelstijl, maar de de laatste periode weten we dat ook om te zetten in veel doelpunten en incasseren we steeds minder tegentreffers. Hoewel we de laatste wedstrijden van de competitie wel bezig waren met ons doelsaldo, had dat vooral te maken met de eindklassering in de competitie. We wilden graag 2e worden, aangezien die plek het thuisvoordeel gaf in de nacompetitie. Uiteindelijk kwamen we enkele doelpunten tekort en spelen was as zaterdag voor de 2e keer een uitwedstrijd

De komende tegenstander is uitgerekend de ploeg die wél de 2e plaats in de competitie wist te bemachtigen, namelijk Limmen. Ik verwacht een zware maar open wedstrijd voor veel publiek. Ondanks dat we in de competitie met 4-0 wisten te winnen en uit pas in de slotfase een 1-1 gelijkspel moesten toestaan, zullen we aan elkaar gewaagd zijn. We hanteren beide een aanvallende speelstijl en zoeken het vooral in de voetballende oplossingen. Normaal gesproken ligt dat ons beter dan ploegen die zich vooral ingraven rondom het eigen doelgebied, dus hopelijk kunnen we profiteren van de geboden ruimte.”

Mocht Sporting Krommenie winnen dan wacht de ploeg in de finale van de nacompetitie met Spartanen of Saenden nóg een sterke tegenstander. De winnaar van de finale speelt volgend seizoen in de 2e klasse. “Promotie zou wel een een beloning zijn van de groei die we als selectie en als club doormaken. Elk jaar zijn we in de breedte steeds een stukje sterker geworden en kregen we de beschikking over meer (wissel)mogelijkheden. Het is een continu proces van (door)selecteren en inmiddels hebben we een goede groep met enkele grote talenten, waar de nieuwe trainer Mo Kusadasi zeker op voort kan borduren.

De laatste nacompetitiewedstrijd zal overigens ook de laatste wedstrijd worden van Jordi van Beek als hoofdtrainer van Sporting. “Na 7 seizoenen komt er dan een einde aan sowieso een prachtige periode en ga ik mij focussen op mijn nieuwe club JVC in Julianadorp. Mo zal de ploeg dan ook gaan coachen tijdens de FEBO Zaanstad Cup van 18 juni t/m 22 juni. Uiteraard zal ik dan aandachtig toeschouwer zijn en hopelijk kunnen WE als kersverse 2e klasser de Zaanstad Cup voor de 3e keer op rij winnen!”

Klik hier voor de eindstand in de 5e periode van de Super Cup
Klik hier voor de verslagen van de uitreiking van de Periodeballen
Klik hier voorde eindstand in het algemeen klassement van de Super Cup