ClubsHPRWZSVAWestzaanZaandijkZVC

Opzet 7*7 vrijdagavond groot succes

Vrijdagavond was de eerste speelronde van het 7 tegen 7 voetbal bij de 30+ en 35+ teams. Elke speelronde wordt in een toernooivorm gespeeld, waarbij steeds dezelfde ploegen 1x tegen elkaar speelt.  Alleen treedt er elke ronde een andere club op als gastheer.

Gisteravond trapte zvv Zaandijk af en werden er op het complex in 2 poules van vijf teams gespeeld. Eén poule daarvan bestond compleet uit Zaanse teams. Naast Zaandijk waren dat SVA, FC Zaandam, Westzaan en Rood Wit Zaanstad. Voor deze laatste ploeg was het meteen de eerste officiële wedstrijd ooit, aangezien het tot nu toe alleen had getraind en had meegespeeld op de Zaanstad Cup. Het werden leuke en sportieve wedstrijden van 15 minuten, waarbij iedereen op haar eigen niveau, fanatisme en/of snelheid aan bod kwam.  

Minstens net zo belangrijk op deze avonden is de “derde helft” en ook dat was gisteren weer goed verzorgd. Er was veel publiek op de wedstrijden afgekomen en na de wedstrijden bleef het dan ook nog lang gezellig in de kantine van Zaandijk. Het concept van 7 tegen 7 voetbal: nog lekker kunnen voetballen in combinatie met gezelligheid was in ieder geval gisteravond een groot succes!

De volgende speelronde is over twee weken en dan worden de wedstrijden gespeeld bij FC Zaandam.