AZClubsHPSVA

Onderbouw trainers SVA onder indruk bij AZ

Het was maandag een topavond voor een aantal (onderbouw) trainers van SVA, want ze kregen de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van het jeugdcomplex van AZ. Met zo’n dertig man sterk, waren ze klaar om de kennis bij te spijkeren en nieuwe inzichten op te doen voor de eigen jeugdteams.

Op de website van SVA valt te lezen: De avond begon door met mee te kijken bij een training van AZ JO11. Veel variatie in de oefeningen en deze voetbalecht maken, zorgen voor veel diversiteit. Voor veel spelers zie je dat zij op een plek zijn waar hun dromen mogelijk kunnen uitkomen. Dit zie je aan de discipline en het doorzettingsvermogen bij de training. Desondanks staat het plezier hebben in het voetbal voorop en daar wordt bij AZ erg veel aandacht aan geschonken. Heb je plezier, zit je goed in je vel en gaat het op school goed, dan presteer je ook beter.

Na het kijken van de training, was er tijd voor een kop koffie of thee en deelden we onderling onze inzichten van de training uit. Dennis Zwagerman, de trainer van AZ JO11 heette ons van harte welkom en nam ons mee naar de presentatieruimte. Met veel enthousiasme vertelde Dennis wat de visie is voor de jeugd van AZ en ook wat er verwacht wordt van de spelers. Er werden veel tips uitgewisseld over trainingstechnieken, talentontwikkeling en het belang van een goede infrastructuur voor de jeugdopleiding. Daarnaast was er veel ruimte om vragen te stellen, waardoor de presentatie een mooie wisselwerking kreeg.

Na de presentatie begon de rondleiding door het jeugdcomplex. De trainers van SVA waren eigenlijk allemaal onder de indruk van de “state-of-the-art” faciliteiten en de professionele omgeving waarin de spelers van AZ trainen en ontwikkelen. Zo is er ruimte voor scholing/studie, fysiotherapie, maar ook een familieruimte waar ouders van spelers kunnen verblijven tijdens de training. Het voetballen op dit niveau vraagt veel van de spelers, maar ook van de ouders en het is mooi om te zien hoe AZ hier mee om gaat. Overal in het complex zie je foto’s of spreuken aan de muur die de topsport mentaliteit bewust maken. Dit begint al bij binnenkomst met een enorme foto aan de muur, waarbij AZ de kampioensschaal omhooghoudt. Dit geeft onbewust toch bewustwording bij de spelers waar ze het voor doen als ze zich door het complex bewegen.

Al met al was het bezoek aan het jeugdcomplex van AZ een inspirerende en leerzame ervaring voor de onderbouw trainers van SVA. Ze keerden terug naar huis met nieuwe ideeën en energie om de eigen spelers nog beter te begeleiden en te ontwikkelen.

Bron / Foto’s SVA

Naar alle SVA publicaties