ClubsHPOFCSC 2324

OFC VR verrast met winnen 5e Periodebal Super Cup

De eindstand in de 5e periode van de Super Cup bij de vrouwen liet even op zich wachten, aangezien er nog enkele inhaalwedstrijden moesten worden gespeeld. Zaandijk VR en de winnaar van het algehele klassement RCZ VR wisten beide eerder al 2 periodes te winnen, dus zij kwamen niet meer in aanmerking voor de winst van de 5e Periodebal. Uiteindelijk was het OFC VR dat met +5 het beste doelsaldo had gescoord, vlak voor SVA VR en KFC VR (zon). Afgelopen maandag werd de bijbehorende Periodebal, beschikbaar gesteld door 11Teamsports Zaandam, op een speciaal geregelde (en zeer gezellige) extra “trainings”avond overhandigd aan het winnende team van trainers/coaches Charles Beck en Stijn Spaan

Net als de kern van het team is Charles Beck al sinds de pupillen betrokken bij het team. “in de loop van de jaren zijn er steeds meer speelsters van andere OFC-teams en/of andere clubs bijgekomen en vormen we nu een hele leuke en gezellige groep jonge meiden. Helaas had ik zelf niet meer altijd voor de coaching, dus gelukkig is trainer/coach Stijn Spaan bijgekomen”

Stijn: “ik train er al meerdere jaren de jeugd van Overbos en ben mede daarom gewend aan een iets serieuzere aanpak. We hebben in tegenstelling tot voorgaande jaren dit seizoen dan ook meer getraind op conditie, tactiek plus het maken van onderlinge afspraken. Voor de winterstop waren er nog veel wedstrijden die we nipt verloren of gelijkspeelden, terwijl er eigenlijk meer in had gezeten. Na de winterstop viel het in de wedstrijden gelukkig wel allemaal goed en zijn we door een goede reeks van 25 punten uit 12 wedstrijden opgeklommen naar de 7e plek in de 5e klasse zaterdag. De resultaten zorgden niet alleen voor meer vertrouwen, maar ook dat de speelsters steeds meer overtuigd raakten van de nieuwe aanpak. Alle speelsters hebben zich dit seizoen dan ook als individu en als team ontwikkeld.”

Doordat we “maar” 7e waren geworden waren in de competitie, waren we wel verrast toen we de eerste keer hoorden dat we in aanmerking kwamen voor de 5e Periodebal. We volgden de Super Cup dan ook eigenlijk helemaal niet, maar dat is dan toch weer het leuke van verschillende periodes, dat je met een goede reeks alsnog een “prijs” kan winnen. Het team baalde dan ook dat de laatste wedstrijd van de competitie werd afgelast en niet meer werd ingehaald. Niet alleen wilden ze graag nog het doelsaldo aanscherpen, ook konden we in de competitie nog een plaatsje stijgen. Voor ons als trainers/coaches was deze teleurstelling tegelijk ook een mooie bevestiging van de omslag van de beleving in het team. De voorgaande jaren hadden de meesten een eerdere zomerstop misschien niet zo heel erg gevonden, maar nu wil iedereen graag zo veel mogelijk spelen.

Ondanks dat we nog op zoek zijn naar een nieuwe keepster en extra speelsters, zijn we er van overtuigd dat we ook met deze groep volgend seizoen verder kunnen groeien en mee kunnen gaan doen om de hogere plaatsen in de 5e klasse. En wie weet kunnen we ook weer meestrijden voor een Periodebal in de Super Cup!

Klik hier voor de eindstand in de 5e periode van de Super Cup
Klik hier voor de verslagen van de uitreiking van de Periodeballen
Klik hier voor de eindstand in het algemeen klassement van de Super Cup