ClubsHPKFCSC 2223

KFC ziet winst 2e Periodebal als bevestiging van groei

Op een zeer spannende slotdag van de 2e periode in de Voetbal Varia Super Cup, wist KFC met maar liefst 6-1 te winnen van Spirit’30 en daarmee wonnen ze alsnog de 2e periode. Met vorig seizoen meegerekend is het de eerste keer dat een andere ploeg dan Fortuna W. (zat) een periode in de Super Cup wint. Hoofdtrainer René Reijinga is dan ook wel enigszins trots dat hij met zijn ploeg de eerste is die dit weet te behalen. Vorig jaar kregen we de bal met Saenden ook 2 keer, maar dat kwam ook omdat Fortuna W. (zat) maar maximaal 2 ballen mocht winnen en wij 2e waren geworden. 

René Reijnga: “Uiteraard is de Voetbal Varia Super Cup “maar” een ludiek initiatief en hoop je dat aan het einde van het seizoen dat de Periodebal niet de enige prijs is die je als team gewonnen hebt. Evengoed is het winnen van de Periodebal een prijs, maar het is vooral een bevestiging dat je als team en trainersstaf een goede reeks hebt neergezet. Daarbij komen de clubs die het goed doen toch ook weer meer in de schijnwerpers en dat is alleen maar een goede promotie voor de clubs. 

Het is mijn eerste seizoen bij KFC en samen met assistent trainer Jeffrey Tol kan ik werken met een talentvolle en zeer leergierige groep. Wij willen een bepaald systeem en spelopvatting spelen en daar moesten we samen met de spelers aan het begin van het seizoen aan gaan bouwen. We merkten al snel progressie en dan niet alleen in de intenties maar echt ook al in de uitvoering. Maar uiteindelijk gaat het om de punten en als je dan met 0 punten uit 3 wedstrijden begint, is dat wel een flinke tegenvaller. Als groep én als trainer ben je toch altijd op zoek naar een bevestiging van de zichtbare groei die je doormaakt. Daarom is het extra fijn dat je deze nu wel krijgt, na een goede reeks van 12 punten uit 5 wedstrijden en ook nog eens met het voetbal dat we willen spelen. 

We hebben met de club een langere termijn visie en willen daarbij graag binnen enkele jaren naar de 1e klasse, waarbij we dit seizoen vooral zagen als een bouwjaar. Met de versterkte degradatieregeling dit jaar, waarbij maar liefst 6 teams in aanmerking komen voor (in)directe degradatie, was de eerste doelstelling dan ook om boven die 6 plaatsen te blijven. Maar als je zondag wint van Saenden gaan we als (mede)koploper van de 2e periode met een goed gevoel de winterstop in en kunnen we stiekem naar de plaatsen boven ons kijken. Dat er dit seizoen misschien al meer mogelijk is dan klassebehoud, begint sowieso na deze goede reeks steeds meer te leven binnen de spelersgroep.

De kraker van zondag is voor René Reijinga, in tegenstelling hoe het eigenlijk onder de spelers leeft, in ieder geval extra beladen. Ik heb daar gevoetbald en ik heb daar mijn eerste stappen als trainer heb gezet. We waren daarbij vorig seizoen erg succesvol en we hebben een geweldige tijd samen gehad. Ik verwacht dan ook een mooie ontvangst bij een mooie club. Het is een cliché, maar uiteindelijk is het ook weer maar één van de 26 wedstrijden deze competitie, die voor ons hopelijk gaat gelden als een mooie opmaat voor een succesvolle 2e seizoenshelft.”