ClubsHPKFC

René Reijinga nieuwe trainer KFC

KFC heeft vanmiddag bekend gemaakt dat de komende 2 seizoenen René Reijinga de nieuwe hoofdtrainer zal worden van de club die uitkomt in de 2e klasse zondag.

René Reijinga is geen onbekende van de club aangezien hij  de gehele jeugdopleiding van KFC heeft doorlopen en ook in het 1e elftal heeft gespeeld. De afgelopen 4 jaar is René Reijinga  trainer geweest van Saenden 1 waarmee hij 2 keer kampioen is geworden. Vooral de manier van werken, ambitie en visie over de toekomst bleek  naadloos aan te sluiten bij de wensen en doelstelling van KFC.

Ronald Molenaar Technische Zaken: “KFC heeft op dit moment een zeer talentvolle maar ook jeugdige selectie. Om hier het maximale uit te kunnen halen hebben wij een profielschets gemaakt en een aantal competenties opgetekend waaraan de nieuwe hooftrainer moest voldoen. Zo vonden wij het o.a. belangrijk dat de nieuwe hoofdtrainer zowel op technisch als tactisch gebiedt goed was onderlegd en moest hij communicatief vaardig zijn om dit op de juiste manier over te kunnen brengen aan de spelersgroep. Daarnaast is het belangrijk dat hij een verbindende rol heeft en bij ieder individu de juiste snaar weet te raken. De klik met René was er in het eerste gesprek direct en nadat een tweede gesprek met een aantal selectiespelers dezelfde uitkomst bracht was het duidelijk, René moet onze nieuwe hoofdtrainer worden. Ik ben zeer tevreden dat wij René voor twee jaar hebben kunnen vastleggen en kijk er naar uit om gezamenlijk met de nieuw te vormen technische staf te bouwen aan de toekomst.”

René Reijinga: “Ik verheug mij ontzettend op deze mooie uitdaging. Het is een droom die uitkomt. Ik ken de mensen binnen de vereniging natuurlijk goed. We hebben gesproken over mijn visie en wat mijn plannen zouden zijn met de huidige selectie. Dit sluit 1 op 1 aan bij de wensen en doelstellingen van de club. Ik ben een trainer die mijn ploeg op een duidelijke manier wil laten spelen en tactiek mooi vindt! Daarnaast ben ik gewend om veel met mijn ploeg te communiceren en hier bovenop te zitten. Tegelijkertijd geef ik mijn spelers de vrijheid om binnen een kader hun creativiteit te gebruiken. Ik ben blij dat KFC heeft aangegeven dat ik de tijd krijg om te bouwen en hierin het vertrouwen naar mij uitspreken.”

Foto Vlnr; Rene Zandbergen (Vice-Voorzitter), Tako Boelens (Voorzitter), Rene Reijinga en Ronald Molenaar (Technische Zaken)

(bron KFC)


Laatste KFC publicaties