ClubsHPRCZSC 2324

Jong RCZ VR wint 1e Periodebal Super Cup

Een monsterzege van 0-16 op hekkensluiter AMVJ bezorgde RCZ VR vorige week alsnog de winst in de 1e Periode van de Super Cup. De ploeg van trainer Patrick Aafjes en teambegeleider Denise Aafjes scoorde met +25 het beste doelsaldo van alle Zaanse teams. Afgelopen zondag werd de Periodebal (beschikbaar gesteld door 11Teamsports Zaandam) vlak vóór de topper tegen HSV’69 uitgereikt.

Denise Aafjes: “na het stoppen van trainer René Middelkoop, die de meiden afgelopen seizoenen heeft getraind, is Patrick ingestapt als trainer van de VR1. Hij traint al de MO17 en is dit team erbij gaan doen. Helaas stopten er door studie en werkzaamheden afgelopen zomer ook nog enkele meiden, maar dat hebben we goed kunnen aanvullen met speelsters uit de MO17 en MO20. We hebben sowieso een gemiddeld zeer jong team, helemaal als we door werkzaamheden enkele invalsters moeten regelen van de MO17.

Ondanks de leeftijdsverschillen is het team wel al snel een hechte groep speelsters geworden. De kern speelt dan ook sinds de jeugdteams van RCZ al jaren samen en de nieuwe meiden worden goed opgevangen. Na de wedstrijden en vooral ook op de clubavonden op donderdag is het met elkaar altijd zeer gezellig, waarbij er op de clubavonden samen met de heren-selectie regelmatig diverse activiteiten worden georganiseerd. Ondanks dat de gezelligheid zeer belangrijk is bij dit team, is het tijdens de trainingen en wedstrijden wel serieus en proberen ze er het maximale uit te halen. In de competitie zijn er 5 à 6 ploegen die er (ver) bovenuit steken en we hebben zeker de ambitie om mee te gaan spelen om het kampioenschap. De wedstrijd tegen concurrent HSV’69 is dan ook een mooie graadmeter in hoeverre wij ons kunnen meten met de andere titelkandidaten.”

In de gelijk opgaande wedstrijd kwamen de jonge meiden van RCZ VR helaas uiteindelijk net tekort. De bezoekers waren gemiddeld een paar jaar ouder en ook vooral fysiek een stuk sterker. Het lukte de Racers, mede door de slechte weersomstandigheden in de 2e helft, niet om voetballend een vuist te maken. Waar een 0-0 meer terecht was geweest, bezorgde 1 uitval in de 1e helft de bezoekers de 3 punten. Volgende week krijgt RCZ VR tegen koploper Sporting’70 in ieder geval een herkansing om de kampioensaspiraties in leven te houden en sowieso zal de ploeg blijven strijden om de winst in de Super Cup!

Klik hier voor de eindstand in de 1e periode van de Super Cup
Klik hier voor het algemeen klassement van de Super Cup