ClubsFWHP

Fortuna Wormerveer wil starten met G-voetbal

De vaste bezoekers van het Fortuna sportcomplex moeten weten dat Mike van de Staak uit het goed hout gesneden is. Zo’n vrijwilliger die je midden in de nacht kunt bellen of hij een wedstrijd wil fluiten. Daar blijft het echter niet bij. Mike zit ook vol idealen en ideeën. “Hoogste tijd om bij Fortuna Wormerveer het G-voetbal te introduceren” is een van zijn stokpaardjes.

De 21 jarige Mike is wat je noemt een echt voetbaldier. Zijn loopbaan begon ooit bij ZSC Patria uit Zeist. “ Daar heb gespeeld heb vanaf me 8e tot me 15e. Daarna ben ik overgestapt naar WSV’30 waar ik tot mijn 18e gespeeld heb. Toen heb ik ook nog een seizoen voor Jong Hercules gespeeld. Momenteel speel ik niet, maar heb het druk met fluiten en grensrechters. Vervelen doe ik mij niet.” 

De Wormerveerder vertelt dat het G-voetbal een spontaan geboren idee is. “Dat prima past bij een actieve vereniging als Fortuna. Een gemixed team (m+v) extra moet kunnen. Het bestuur staat er in ieder geval positief tegenover. Ik besef mij natuurlijk dat je zo’n team niet ff snel op kunt zetten. Daar heb je de tijd voor nodig. Want je moet naast spelers ook trainers en begeleiders vinden. Die spelers zijn het belangrijkste, maar die kunnen niet zonder de assistentie van ouders die als leider willen meedoen of de spelers naar hun wedstrijd willen brengen.” 

In principe heeft Mike een jaar uitgetrokken om zijn droom te verwezenlijken. “Ik hoop dat mijn telefoon roodgloeiend gaat worden” vertelt hij opgewekt. “Ik ben te bereiken via nummer 06 1938 6443.” 

In zijn hoofd spelen de typische voetbalbegrippen als trainingsdagen, trainingspakken, tenues en allerhande zaken die komen kijken bij het vormen van een team steeds nadrukkelijker een grote rol. “Teveel om op te noemen eigenlijk. Andere informatie volgt vanzelfsprekend als het zo ver is. Ik hou iedereen graag op de hoogte en hoop /reken op brede steun” aldus Mike van de Staak als Coördinator G-voetbal.

Tekst/foto Fortuna Wormerveer

Naar alle Fortuna Wormerveer publicaties