ClubsFWHP

Fortuna Wormerveer trekt zaterdag team uit competitie

Fortuna Wormerveer heeft bekend gemaakt dat het de Zaterdag 1 uit de competitie heeft teruggetrokken, vanwege een tekort aan (kwalitatieve) spelers

Volgens de club wees niets aan het einde van het vorige en bij de start van het huidige seizoen op de problemen die nu maken dat Zaterdag 1 teruggetrokken moet worden. Voor de drie beoogde selectieteams waren namelijk 64 spelers beschikbaar.  

VoetbalZaken voorzitter Hakan Şenyürek: “We kregen al snel te maken met blessures, maar er bleken ook jongens te zijn voor wie het gewenste niveau toch net een tree te hoog was. Dat maakte dat er al snel wekelijks geschoven moest worden en dat had zijn invloed op de prestaties. Omdat we in aantallen beschikbare spelers zakten was het iedere week weer een puzzel. Hoeveel zijn er beschikbaar? Hoe moeten we de teams indelen? Moeten we er misschien eentje verplaatsen om er twee wel te kunnen laten spelen.” 

Nu is – na o.a. gesprekken met de spelers – besloten om Zaterdag 1 uit de competitie te halen. “En dat doen we met tegenzin, maar we willen de doorstroom vanuit de jeugd behouden. Zeker nu er in de jeugdcompetities ook verschuivingen plaats hebben. De O23-1 (nu nog 3e divisie) is van groot belang. Dat willen we niet beschadigen. Vanuit de KNVB is het advies ook zo geweest. Mochten we komend seizoen toch weer willen starten met een Zaterdag standaard team zal dat zijn in de vierde klasse. Fortuna is nu betiteld als de eerste degradant.” 

Zaterdag 1 speelt zaterdag 24 februari al niet meer tegen Foresters. De spelers zullen de rest van het seizoen eventueel mee kunnen gaan spelen met de O23 of de zaterdag 2, trainer Bert Onclin zal samen met Mick Wilffert doorgaan als O23 trainer

Tekst Fortuna Wormerveer
Foto Theo van Vlaanderen

Naar alle Fortuna Wormerveer publicaties