ClubsFWHPZC 23

Fortuna W JO12 winnaar 123inkt.nl Zaanstad PupCup

Donderdagavond kwamen de Zaanse talenten van de JO12 teams in actie op de 123inkt.nl Zaanstad Pup Cup. Zeven teams speelden op het complex van Sporting Krommenie vol enthousiasme en passie voor de sportieve eer en de grote beker.

De teams speelden eerst 6 poulewedstrijden tegen elkaar, voordat de finale en de strijd om de 3e en 4e plaats werd bepaald. Fortuna W. toonde zich in de poule de sterkste, al kwam het tegen Sporting Krommenie niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Pas in de laatste poulewedstrijd werd de andere finalist bepaald. SVA wist de “burenstrijd” te winnen van Assendelft, waardoor het alsnog 2e werd in de poule.  

Tijdens de poulewedstrijden had Fortuna W. met 2-1 gewonnen van SVA en ook in de finale waren zij de betere partij. SVA streed voor wat het waard was en de keeper maakte nog een paar knappe reddingen, maar ook hij was kansloos bij 2 prachtige doelpunten van Fortuna. De aansluitingstreffer werd nog wel gemaakt, maar was zo laat in de wedstrijd, dat er geen tijd meer was om het nog echt spannend te maken. Daarmee was Fortuna W de verdiende winnaar en werd er door de spelers het Fortuna “Tikkie Takkie – overwinningslied” luidkeels ingezet. 

Stichting ALS

Na afloop van de wedstrijden doen alle deelnemers nog een sponsorloop. In 5 minuten proberen ze zoveel mogelijk rondjes te lopen om daarmee geld op te halen voor de stichting ALS, de maatschappelijk partner van de 123inkt.nl Zaanstad PupCup. Stichting ALS zet zich in voor onderzoek naar deze spierziekte. Vanuit de sponsoropbrengsten van de 123inkt.nl Zaanstad PupCup wordt er 50% gedoneerd aan de stichting ALS . Iedereen die ook wil doneren, kan dat doen via  zaansepupillenscoren.alsacties.nl 


Laatste Zaanstad Cup 2022/23 publicaties