BWClubsHP

Annemarie Andrea nieuwe jeugdvoorzitter Blauw Wit W

Vorige maand vond bij Blauw Wit W, met de traditionele Familiedag de afsluiting van het seizoen plaats. Naast het onderlinge voetbaltoernooi en alle bijkomende gezelligheid, werd er ook stil gestaan bij enkele bestuurlijke wisselingen binnen de club. Zo is Annemarie Andrea benoemd tot nieuwe jeugdvoorzitter en zal ook Ab ten Broek en Jeffrey van Galen toetreden tot het jeugdbestuur.  

Annemarie Andrea: “Afgelopen seizoen hadden we binnen de jeugdafdeling van Blauw Wit een andere organisatiestructuur en beschikten we niet echt over een jeugdbestuur. Om meerdere redenen bleek deze constructie uiteindelijk niet optimaal te werken en hebben we binnen de club besloten om weer een echt jeugdbestuur te gaan vormen. Net als enkele jaren geleden, toen Oscar de Vries de stap maakte naar het voorzitterschap en mij vroeg hem op te volgen als jeugdvoorzitter, zag ik mijzelf in eerste instantie niet als kandidaat voor deze functie. Nota bene bij het schrijven van de vacature, werd ik steeds enthousiaster over de functie en heb ik contact gezocht met Oscar. Na enkele gesprekken, onder ander over de verdere invulling van het jeugdbestuur, besloot ik voor de functie te gaan.

Aangezien ik zelf niet voetbaltechnisch onderleg ben, vond ik het namelijk heel belangrijk dat iemand met technische kennis tot het bestuur zou toetreden. Een beleidsplan maken is één ding, maar bij het daadwerkelijk uitvoeren komt veel meer kijken. Ik ben dan ook gelijk met Ab ten Broek in gesprek gegaan, die afgelopen seizoen ook al betrokken was bij de onderbouw. Hij was gelukkig bereid om ons verder te helpen en hij zal als hoofdtrainer van de jeugd, de diverse jeugdtrainers gaan ondersteunen en hen handvatten gaan aanreiken in hun (verdere) ontwikkeling als trainer. Ab heeft in zijn lange (trainers)loopbaan ontzettend veel ervaring opgedaan, die hij dan ook kan overbrengen op de trainers en daarnaast is hij uiteraard óók voor ons een ideaal klankbord. 

Om Ab bij zijn werkzaamheden te ondersteunen is ook oud-selectie speler Jeffrey van Galen toegetreden tot het jeugdbestuur en zullen Tamara Bootsman als secretaris en Marieke Vrooland voor de algemene zaken plaats nemen in het jeugdbestuur. We hebben met deze groep een mooie mix van verschillende persoonlijkheden en manieren van werken. Waar de één misschien af en toe met emotie handelt, handelt de ander weer vooral met ratio. Ik ben er van overtuigd dat deze mix elkaar vooral zal gaan aanvullen en zal gaan versterken.

Voor komend seizoen beschikken we bij de jeugd over 7 teams, waarbij de JO15-1 een combinatie team is met Graftdijk. Elk team heeft een gecertificeerde trainer en naast de expertise van Ab, zullen we de trainers ook blijven stimuleren om KNVB-cursussen te gaan volgen. Daarnaast willen we vanuit het jeugdbestuur ook meer naar een centrale aanpak ipv dat elk team bijvoorbeeld zijn eigen activiteiten en/of deelname aan een toernooi regelt. We zullen dan ook weer meer activiteiten gaan organiseren voor de gehele jeugdafdeling. Mede door de coronaperiode, maar zeker ook door het overlijden van Charmaine Engel is dat de laatste jaren té weinig gebeurd. Charmaine was qua organiseren van activiteiten een drijvende kracht binnen de (jeugdafdeling van de) club en dat moeten we weer met elkaar gaan oppakken. Zo zal het traditionele jeugdkamp, waar iedereen binnen de jeugdafdeling altijd naar uitkeek, weer terug komen op de kalender.    

Ik heb in ieder geval zeer veel vertrouwen in het nieuwe jeugdbestuur en ook in de samenwerking met het hoofdbestuur. We zijn allemaal clubmensen waarbij Blauw Wit écht op de eerste plaats komt. Door de (jarenlange) binding met de club heeft iedereen wel zijn of haar mooie herinneringen en ervaringen bij de club en heeft Blauw Wit bij iedereen wel een speciaal plekje ingenomen. Het is dan ook een hele mooie uitdaging om de huidige jeugd, dezelfde Blauw Wit beleving en ervaring te kunnen meegeven zoals wij die zelf (vroeger hebben) ervaren.   

Laatste Blauw Wit W publicaties