ClubsHPSK

Ambitieus Sp.Krommenie start met Vrouwen team

Komend seizoen zal Sporting Krommenie ook weer met een vrouwen team gaan deelnemen aan de competitie. De huidige MO20 zal dan (grotendeels) doorschuiven naar het senioren voetbal. De laatste jaren was de meidenafdeling van de club al flink gegroeid en met deze stap zal het in bijna elke leeftijdscategorie weer met een team vertegenwoordigd zijn. 

Mede vooruitlopend op deze overgang was voor dit seizoen al trainer John van Loenen voor de MO20 aangesteld. De trainer, die al de nodige ervaring heeft in het begeleiden van vrouwen senioren teams, zal dan ook volgend seizoen de vrouwen gaan trainen. John van Loenen: “we beschikken nu over een jonge en talentvolle groep meiden waarin nog heel veel potentie zit. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze groep zich nog verder kan ontwikkelen en we merken ook dat bij met name de oudere speelsters dat ze toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Vandaar dat er voor kiezen om volgend seizoen de volgende stap te maken en ons in te schrijven met een senioren team.    

Aangezien we ook bij de vrouwen een verschuiving zien van het zondagvoetbal naar de zaterdag, hebben we bewust gekozen voor de zaterdag-competitie. Daarnaast wil de club, de begeleiding maar ook de speelsters graag de grote uitdaging aangaan om meteen in de 3e klasse te gaan starten. Voetballend gezien, zullen wij ons zeker kunnen aanpassen aan het benodigde niveau, al zal vooral het verschil in fysiek voor ons wennen worden. Het zou dan ook goed zijn als we ons nog met een paar ervaren speelsters zouden kunnen versterken. Gelukkig beschikt de club over een goede aantrekkingskracht, want er hebben er de afgelopen periode al enkele potentiele nieuwe speelsters een proeftraining meegedaan. 

We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we uiteindelijk voor volgend seizoen over een brede selectie kunnen beschikken, die in staat moet zijn om in het eerste seizoen in de middenmoot te eindigen en om vandaaruit de komende jaren verder te groeien.  

Geïnteresseerde speelsters voor een proeftraining kunnen zich aanmelden via de clubwebsite van Sporting Krommenie

foto Paul Hagnauer

Laatste Sporting Krommenie publicaties