ClubsHPKFC

Ajax terechte winnaar KFC Leen Tijsterman Toernooi

Gisteren werd op het Kooger Sport Park van KFC voor de 36e keer het internationale Leen Tijsterman Toernooi voor JO09 teams gehouden. In totaal streden er 32 clubs, met onder andere Ajax, Sparta, Graafschap, FC Volendam, Heerenveen en Beerschot, Royal Antwerp en STVV uit België onder prachtige omstandigheden en voor veel bezoekers om de grote wisselbeker.

In de ochtend werd er gespeeld in 8 poules van 4 teams, waarna alle teams naar de knock out fase van het Toernooi gingen. De nummers 1 en 2 van de poule streden om plek 1 t/m 16 en de nummers 3 en 4 om plek 17 t/m 32.

De grote finale ging uiteindelijk tussen het sterke Ajax, dat 2 weken geleden nog 2e werd op het internationale toernooi van Fortuna W., en De Graafschap dat in eerdere wedstrijden ook veel indruk had gemaakt. Het krachtverschil was in de finale echter te groot en de jonge talenten van Ajax wisten uiteindelijk met een 4-0 zege het toernooi te winnen. De ploeg volgt daarmee Fortuna W op, dat het toernooi vorig jaar won.

De organisatie sprak van een zeer geslaagde dag en waren dankbaar voor de inzet van alle vrijwilligers en de sportiviteit van de deelnemers. Ze keken in ieder geval er al weer naar uit om voor de volgende editie weer een mooi deelnemersveld vast te leggen. Gezien de vele positieve reacties, zullen veel clubs in ieder geval graag weer willen deelnemen.