ClubsFWHPSC 2122

2e Periodebal Super Cup uitgereikt aan Fortuna W. (zat)

Fortuna W. (zat) is niet alleen nog vol in strijd om de (eventuele) promotie plaatsen in de 4e klasse zaterdag, ook wist het beslag te leggen op de tweede Periodebal in de Super Cup. Met een doelsado van +14 bleven ze de concurrenten met 4 doelpunten verschil voor. Het was voor de ploeg van Marcel Blank al de 2e Periodebal , aangezien ze de eerste periode in de Super Cup ook al wisten te winnen. 

Afgelopen zaterdag werd vooraf de belangrijke wedstrijd tegen TOB de Periodebal uitgereikt aan een uitgedunde selectie. Marcel Blank : “we missen vandaag de nodige spelers wegens blessures en corona, maar gelukkig kunnen we een beroep doen op enkele spelers uit de succesvolle O23 die na hun wedstrijd bij FC Lisse, bij ons zullen aansluiten.

Ondanks alle problemen moet er tegen TOB gewonnen worden om mee te blijven doen om de eventuele promotie plaatsen. We hebben helaas al enkele keren (onnodig) puntenverlies geleden, dus we kunnen ons niet veel meer veroorloven. We willen heel graag het niveau van het zaterdagteam verhogen en een promotie zou daarbij een grote stap kunnen zijn. 

Sowieso zullen er in de groep komende seizoen enkele mutaties gaan plaats vinden, dus we zullen ook intern gaan kijken hoe we de opengevallen plaatsen eventueel kunnen opvullen met jeugdspelers die doorstromen. Binnenkort hebben we dan ook samen met alle spelers van de zondag, de O23, O19 en de O18 een informatieavond waarbij we de (technische)plannen voor volgend seizoen zullen gaan presenteren. Uiteindelijk gaat het om de doorstroming naar de zondag 1, maar het zaterdag team kan in die ontwikkeling, eventueel als tussenstap een grote rol spelen. Op een 3e klasse niveau zouden we de spelers dan weer net iets meer uitdaging kunnen bieden. “

De wedstrijd tegen TOB leverde in ieder geval uiteindelijk een zwaarbevochten overwinning (4-2) op, dus de ploeg blijft op koers voor een periodetitel in de competitie. Ook blijft het team aan de leiding staan in de 3e periode van de Super Cup. Aangezien Fortuna W. (zat) al 2 Periodeballen heeft gewonnen, zal er daarin sowieso een andere winnaar van de Periodebal komen. Wel komen de Wormerveerders in aanmerking voor de Wisselbeker voor het algemeen klassement, die ze gezien de voorsprong al bijna niet meer kunnen ontgaan. Maar hopelijk voor de ploeg en de technische ontwikkelingen bij Fortuna W. blijft het aan het einde van het seizoen niet bij deze ene “prijs”….     

De ballen voor de periodewinnaars zijn beschikbaar gestald door sportwinkel Sport 2000 Zaandam en Helder TeamSports, specialist in sublimatiekleding voor oa voetbalteams