Wedstrijden

Uitslagen AZ Jeugd: Jong AZ wint in Utrecht

Jong AZ nam het op dinsdagavond 22 oktober op tegen Jong Utrecht. Voor Jong AZ maakte Rio Robbemond zijn basisdebuut, en ook Adam Ait Al Oulhaj en Mathijs Menu maakten in de loop van de wedstrijd hun eerste minuten in het betaald voetbal. Door een vroege goal van Elijah Dijkstra won AZ de wedstrijd met 0-1, en namen zij de drie punten mee terug naar Alkmaar.

In de eerste minuten ging het spel gelijk op, waarbij beide teams kansen creëerden aan weerszijden van het veld. De eerste serieuze mogelijkheid kwam echter van AZ, toen Dave Kwakman de bal over de Utrechtse defensie neerlegde en Dijkstra de bal beheerst over de Utrechtse doelman Andreas Dithmer lobde: 0-1!

Alkmaarse kansen
Na de openingstreffer kreeg AZ meer vertrouwen en begon het vaker de verdediging van Jong FC Utrecht te doorbreken. Jayen Gerold kwam dicht bij een tweede doelpunt, maar zijn poging ging net langs de paal. Ro-Zangelo Daal was ook een aantal keer gevaarlijk en probeerde het tweemaal van afstand, maar de Utrechtse keeper wist de eerste inzet te klemmen, terwijl de tweede bal over het doel verdween.

Jong Utrecht gevaarlijk
Naarmate de eerste helft vorderde, zette FC Utrecht aan voor een offensief. De thuisploeg kreeg een corner die in het zijnet belandde, maar wist vervolgens nog gevaarlijk te worden via een schot van Rafik El Arguioui. Keeper Hobie Verhulst hield de bal echter klemvast en zorgde ervoor dat AZ met een voorsprong de rust in kon gaan. Ondanks het overwicht van AZ bleef de stand 0-1.

Domstedelingen komen sterker uit de kleedkamer
Na de rust begon FC Utrecht sterk en creëerde al snel een kans via Miguel Rodríguez. Zijn schot werd met moeite gekeerd door Verhulst. De Utrechtse ploeg zette door en kwam opnieuw gevaarlijk dichtbij een gelijkmaker toen spits Anthony Descotte vanaf de linkerzijde op doel schoot. De bal ging echter net langs de paal. AZ herpakte zich en creëerde zelf weer enkele kansen, zo legde Jayden Addai de bal voor op Gerold, maar hij was net te laat doordat de bal nog van richting werd veranderd door de Utrechtse verdediging.

Slotoffensief Jong AZ
In de loop van de tweede helft bleven beide ploegen zoeken naar een doelpunt. Daal probeerde het opnieuw van afstand, maar zijn schot ging over het doel. Ook Billy van Duijl kwam met een poging van buiten het zestienmetergebied, maar zijn schot vloog hoog over het Utrechtse doel. Ondanks de kansen aan beide kanten, hielden de ploegen elkaar in evenwicht. In de laatste minuten van de wedstrijd bleef de stand ongewijzigd, waardoor Jong AZ de drie punten mee naar huis neemt met een 0-1 overwinning.

Opstelling Jong AZ: Hobie Verhulst; Elijah Dijkstra, Jorn Berkhout (64. Adam Ait Al Oulhaj), Billy van Duijl, Sem Dekkers 81. (Jurre van Aken); Dave Kwakman (64. Mathijs Menu), Rio Robbemond, Job Kalisvaart; Jayden Addai (73. Anthony Smits), Jayen Gerold, Ro-Zangelo Daal.