Wedstrijden

Uitslagen AZ Jeugd: bijna alleen maar zeges

Een succesvolle zaterdag op het AFAS Trainingscomplex, waar de Onder 17, Onder 16, Onder 13 en de Onder 11 allen een overwinning wisten te behalen in Zaanstad. Ook de Onder 19, Onder 14 en Onder 12 wisten hun uitwedstrijden te winnen.

Vitesse – AZ Onder 19 | 0-3 (0-1)
AZ Onder 19 boekte zaterdagmiddag een overtuigende uitzege op Vitesse. De wedstrijd, die plaatsvond op Sportcentrum Papendal, begon om 12:00 uur. Onder leiding van scheidsrechter Kay Meijer eindigde het duel na negentig minuten spelen in een klinkende 0-3 overwinning voor de ploeg uit Alkmaar.

AZ Onder 17 – Feyenoord | 3-2 (2-1)
Een enerverend duel tussen AZ Onder 17 en hun leeftijdsgenoten van Feyenoord is zaterdagmiddag gewonnen door de Alkmaarse ploeg. De wedstrijd leek lange tijd beide kanten op te kunnen gaan, maar werd vlak voor tijd in het voordeel van AZ beslist: 3-2.

Het duel was nog maar een luttele minuut bezig of de eerste goal lag er al in. Een korte corner werd slim teruggebracht voor het doel waarbij Quincy Lede het hoogst boven iedereen uit wist te komen en via de lat knap raak kopte. Dit betekende een snelle voorsprong voor AZ Onder 17.

Hierna volgde een fase waarin AZ het moeilijk had met het spel van Feyenoord. De Rotterdammers wisten het overwicht uiteindelijk uit te drukken in een doelpunt, toen Izu Onunta na 21 minuten de gelijkmaker maakte. Ondanks dat Feyenoord de grotere kansen creëerde waren het toch de Alkmaarders die voor rust weer de leiding namen. AZ-spits Chavarello Hellings werd bij de tweede paal bereikt door Rayan Zekri, en werkte de bal knap in het dak van het doel: 2-1.

Na rust bleef het onverminderd spannend. Het duurde ook niet lang voordat Feyenoord in de 52e minuut de stand weer gelijktrok via Sem Nobel. Zoals de score in balans bleef, bleven de ploegen ook in het veldspel gewaagd aan elkaar. Beide teams probeerden elkaars verdediging te doorbreken, maar het lukte niet om keepers Kai Ter Beek en Stenn de Mol echt te testen.

Een kwartier voor tijd was dat moment dan toch daar. De scheidsrechter gaf Feyenoord een penalty na een overtreding in het strafschopgebied. De kans vanaf elf meter werd echter niet benut, maar hoog over geschoten. Nog geen minuut later was het wél raak aan de andere kant. Hellings werd wederom bereikt in de zestien. Na een man uitgepakt te hebben krulde de Alkmaarse spits de bal richting te verre bovenhoek en liet de Rotterdamse keeper kansloos. Zo werd de eindstand bepaald op 3-2 en kan de selectie va trainer Tim Roest tevreden terugkijken op het weekend.

AZ Onder 16 – Excelsior | 5-0 (1-0)
De Onder 16 heeft zaterdagochtend de derde competitieoverwinning van het seizoen geboekt. Op het AFAS Trainingscomplex werd Excelsior met ruime cijfers verslagen.

In de openingsfase van het duel kwamen geen van beiden nog tot grote kansen. Zowel AZ als Excelsior zocht naar grip, maar uiteindelijk was het AZ dat de bovenhand zou voeren. Na een kwart wedstrijd spelen, werd AZ-aanvaller Jahmael Ampofo onderuit gehaald. De linksbuiten ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn schot gekeerd worden door Excelsior-doelman Jeroen Castenmiller. Enkele minuten later was het wel raak voor Ampofo. Hij kon profiteren van onoplettendheid bij de Rotterdamse verdediging en schoof koeltjes binnen: 1-0.

De tweede helft kon met recht eenrichtingsverkeer worden genoemd. Na een mooie bal van achteruit door Aebe Morel, werd spits Donny van der Lijcke vlak na rust vrij voor de keeper gezet, die geen fout maakte en de 2-0 op het bord zette. Excelsior kon de aanvalsgolven van AZ vervolgens niet meer tegenhouden en moest in een tijdsbestek van tien minuten nog tweemaal incasseren, toen Timme Elffers en Cas Klop beiden het net wisten te vinden. De kers op de taart viel tot slot in blessuretijd, toen Taecke van Dam van Isselt ook de vijfde Alkmaarse treffer wist te maken.

PSV – AZ Onder 15 | 1-0 (0-0)
Op bezoek op de Herdgang heeft AZ Onder 15 geen resultaat weten te boeken. Beide ploegen gingen lang gelijk op en hielden elkaar in evenwicht, maar in de blessuretijd van de tweede helft viel dan toch de winnende treffer aan Eindhovense zijde.

AFC – AZ Onder 14 | 1-3 (0-0)
AZ Onder 14 reisde af naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen AFC. De ploeg moest lang wachten op doelpunten tegen een fysieke tegenstander, maar wist desalniettemin een overwinning te boeken en keerde zodoende met drie punten in de tas terug naar Zaanstad.

Het team van trainer Nathan Wiener domineerde de eerste helft en creëerde veel kansen, maar wist de mogelijkheden lang niet om te zetten in doelpunten. Tegelijkertijd diende het ook te waken voor de wapens van de tegenstander, die gevaarlijk werden in de tegenstoot. Zo werd de rust behaald met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft werd de ban dan toch gebroken toen Dylan Nsemi vlak na rust de openingstreffer op het bord zette. Enkele minuten later moest de Onder 14 echter incasseren toen AFC de gelijkmaker binnen werkte. Met geduldig spel en goede combinaties wist AZ in de eindfase alsnog het overwicht om te zetten in doelpunten en maakte het in korte tijd de tweede en derde goal dankzij doelpunten van Musie Mesfun en Aryan Parmar: 1-3.

AZ Onder 13 – Vitesse | 3-0 (2-0)
AZ Onder 13 behaalde zaterdag een overtuigende 3-0 overwinning op Vitesse op het AFAS Trainingscomplex. De Alkmaarders domineerden vanaf het begin en openden al vroeg de score. In de zesde minuut schoot Nathan Nash een prachtige vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied in de rechterkruising, waarmee hij AZ op voorsprong zette.

Vitesse had moeite om onder de druk van AZ uit te komen en creëerde weinig kansen. In de 15e minuut verdubbelde AZ de voorsprong toen Kevin Weczera een corner krachtig binnenkopte. De teams gingen met een 2-0 stand de rust in.

In de tweede helft kwam Vitesse iets sterker voor de dag, maar echte kansen bleven schaars. AZ bleef gevaarlijk en in de 65e minuut was het Chevaino Kamperveen die via een rebound na een corner de 3-0 binnenschoot, waarmee de Alkmaarders de wedstrijd definitief beslisten.

FC Utrecht – AZ Onder 12 | 5-12 (Twin games)
Ook de Onder 12 heeft een zege geboekt. Uit bij FC Utrecht werd overtuigend met 5-12 gewonnen door het team van trainers Tim Appel en Ivar de Boer.

AZ Onder 11 – FC Volendam |25-4 (twin games)
Net als de Onder 12 wist ook AZ Onder 11 ruim te winnen. Trainer Dennis Zwagerman en zijn team konden op het eigen AFAS Trainingscomplex een 25-4 zege op FC Volendam bijschrijven.