Wedstrijden

Uitslagen AZ Jeugd: spectaculaire zege O19

Alle elftallen van de AZ Jeugdopleiding kwamen afgelopen weekend in actie. AZ Onder 19 en Onder 17 boekten een zwaarbevochten overwinning, terwijl de Onder 16 en Onder 11 met ruime cijfers wisten te winnen van PEC Zwolle. Ook Onder 15 en Onder 12 konden drie punten bijschrijven, terwijl Onder 14 en Onder 13 een nederlaag leden.

Sparta Rotterdam – AZ Onder 19 | 4-6 (3-1)
AZ Onder 19 vocht zich zaterdagmiddag knap terug na een 3-0 achterstand, Op Sportcomplex Nieuw Terbregge won de ploeg van trainer Michael van Zijtveld uiteindelijk met 4-6.

AZ Onder 17 – Sparta Rotterdam | 2-1 (0-0)
AZ Onder 17 boekte zaterdagmiddag een zwaarbevochten overwinning op Sparta Rotterdam. Op het AFAS Trainingscomplex moesten de Alkmaarders vlak voor rust verder met tien man. Het team van trainer Tim Roest toonde echter veerkracht en wist uiteindelijk een verdiende 2-1 overwinning over de streep te trekken.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de bezoekers, met een uithaal van spits Dean Bell. De bal ging echter naast het doel van AZ-keeper Nick Homan. Even later was de eerste Alkmaarse kans voor Chavarello Hellings. De aanvaller werd bereikt door Valentino Promes, die een goede actie op de flank maakte. Net als Bell schoot ook Hellings over.

Kort voor rust was middenvelder Adam Ouaziz dichtbij de openingstreffer. Ouaziz werd aangespeeld uit een korte corner, dribbelde het zestienmetergebied in en schoot rakelings voorlangs het Spartaanse doel. Nog voor het einde van de eerste helft werd diezelfde Ouaziz door scheidsrechter Fabiany Lugtigheid bestraft met een tweede gele kaart, waarna hij het veld moest verlaten.

Met tien man kwam de thuisploeg echter goed uit de kleedkamer en slaagde zij erin de score te openen. Middenvelder Yordi van der Velde maakte een geweldige loopactie vanaf het middenveld en leverde vervolgens een uitstekende voorzet op maat af bij de tweede paal, waarna Rayan Zekri de 1-0 binnentikte. De Alkmaarders konden echter slechts twee minuten genieten van de voorsprong. Via Jaydion Polonius kwamen de Rotterdammers namelijk op gelijke hoogte: 1-1.

AZ bleef vechten voor de overwinning en na iets meer dan een uur spelen sloeg Zekri opnieuw toe. De nummer zeven werd bereikt met een diepe bal, nam de bal op snelheid met rechts aan en haalde verwoestend uit met zijn linkerbeen. Sparta Rotterdam-keeper Tom Maarschalkerweerd kon het schot van Zekri niet uit het doel houden, waardoor AZ opnieuw de leiding nam. De thuisploeg gaf de voorsprong vervolgens niet meer uit handen, waardoor een zwaarbevochten 2-1 overwinning werd behaald.

AZ Onder 16 – PEC Zwolle | 5-0 (2-0)
AZ Onder 16 behaalde zaterdagmiddag opnieuw drie punten. In Zaanstad was de selectie van trainer Juryan Zandvliet met 5-0 te sterk voor PEC Zwolle.

De thuisploeg kwam al binnen tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Jahmael Ampofo. Na iets meer dan een kwartier spelen voegde Donny van der Lijcke, op aangeven van middenvelder Cas Klop, daar nog een doelpunt aan toe: 2-0. Met deze stand op het scorebord gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft maakte Ampofo in de zeventigste minuut van het duel zijn tweede doelpunt van de middag en werd het 3-0 voor AZ. Nog geen minuut later was ook Van der Lijcke opnieuw trefzeker en breidden de Alkmaarders de voorsprong uit naar 4-0.

Tien minuten voor tijd gaven ook invallers Senna van Elst en Mawulom Gota-Toudji hun visitekaartje af. Van Elst schoot de 5-0 tegen de touwen na een pass van Gota-Toudji. Met deze vijfde en laatste Alkmaarse treffer eindigde de thuiswedstrijd in een 5-0 zege.

AZ Onder 15 – FC Utrecht | 3-1 (1-1)
AZ Onder 15 knokte zich zaterdagmiddag naar drie punten. Op het AFAS Trainingscomplex gingen beide ploegen met een 1-1 gelijke stand de rust in, maar in de tweede helft toonde de ploeg van Sander Veraart zich de betere en eindigde het duel uiteindelijk in een 3-1 overwinning.

Het duel kende een aftastende openingsfase waarin de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na iets minder dan een kwartier spelen was de eerste doelpoging van de Alkmaarders direct raak. Charly van Oosterhout nam een diepe, hoge bal op de volley aan op de rand van het zestienmetergebied en met een stuit verdween de bal in de rechterhoek van het doel: 1-0.

Even later ging buitenspeler Abutalib Hamid Mohammad alleen op doelman Julius van Ieperen af na een doorbraak op de flank, maar de Utrechtse sluitpost pareerde het schot van Hamid Mohammad. Aan de andere kant van het veld viel vervolgens plots de gelijkmaker. Een scherpe voorzet werd door AZ-keeper Jaycen Duijker weggestompt, waarna de afvallende bal door Dani Bouchta werd binnengeschoten: 1-1.

In de tweede helft waren de Alkmaarders direct gevaarlijk. Een voorzet van Hamid Mohammad bereikte Anton Agafonov bij de tweede paal, maar de vleugelaanvaller zag zijn inzet over het doel van FC Utrecht gaan. In de 55ste minuut kwam AZ alsnog op voorsprong. Een hakje in het strafschopgebied van Hamid Mohammad kwam terecht bij Van Oosterhout, die direct uithaalde. De inzet van de spits ging vervolgens via het hoofd van verdediger Owen Duijnisveld in het Utrechtse doel: 2-1.

Tien minuten voor tijd gooide AZ de wedstrijd definitief in het slot. Een schot van invaller Senna van Elst kon door doelman Van Ieperen niet goed worden weggewerkt, waarna Van Oosterhout alert reageerde en de rebound tegen de touwen schoot. Met deze treffer maakte de Alkmaarse spits zijn hattrick compleet en werd de eindstand bepaald op 3-1.

AZ Onder 13 – PEC Zwolle | 11-1 (5-1)
AZ Onder 13 boekte zaterdagochtend opnieuw een ruime zege. Na een vroege achterstand kwam de ploeg van Dico Blei al snel langszij en won uiteindelijk met 11-1 van tegenstander PEC Zwolle. Iwaynitchiyo Asebeh en Julien Molenaar maakten beiden een hattrick.

Het duel begon direct spectaculair. Met nog geen minuut op de klok schoot Twan Wijnker de 1-0 binnen, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Aan de andere kant van het veld maakte Aurelio Sabano na iets minder dan vijf minuten spelen de openingstreffer namens PEC Zwolle: 0-1. Het antwoord van de thuisploeg volgde echter direct, toen Nathan Nash bij de tweede paal een voorzet van De’Vaughn Hansen binnenliep: 1-1.

Een fantastisch afstandsschot van Iwaynitchiyo Asebeh zorgde een paar minuten later voor een 2-1 voorsprong. De Alkmaarders breidden de voorsprong vervolgens verder uit. Hansen, aangever bij de gelijkmaker, maakte zelf de 3-1 en tekende even later ook voor de 4-1. Nog voor rust was Asebeh opnieuw van afstand trefzeker: 5-1.

In het tweede bedrijf ging AZ verder waar het gebleven was, en schoot Julien Molenaar met een geplaatst schot de 6-1 tegen de touwen. Op aangeven van Eray Akkaya vond Asebeh kort daarna de verre hoek en maakte zijn hattrick compleet: 7-1. Ook Tom de Koning pikte een doelpunt mee en zette zijn ploeg op 8-1. Na iets minder dan een uur spelen schoot Molenaar opnieuw raak van afstand: 9-1.

Diezelfde Molenaar maakte vervolgens ook zijn derde doelpunt van de ochtend, waardoor AZ op dubbele cijfers kwam: 10-1. In de slotfase was ook Kyandro Noslin nog trefzeker en zo eindigde na zeventig minuten een spektakelstuk in een 11-1 overwinning voor de ploeg uit Alkmaar.

PSV – AZ Onder 12 | 6-15 (Twin Games)
AZ Onder 12 behaalde zaterdagmiddag een knappe uitzege in Eindhoven. Op De Herdgang won de selectie van trainers Tim Appel en Ivar de Boer met 6-15 van de leeftijdsgenoten PSV.

AZ Onder 11 – Ajax | 3-18 (Twin Games)
AZ Onder 11 leed zaterdagmiddag een nederlaag tegen Ajax. Op het AFAS Trainingscomplex eindigde de wedstrijd op twee speelvelden in 3-18 voor de bezoekers uit Amsterdam.