Wedstrijden

Uitslagen AZ Jeugd: zeges O17 en O15

Het was een zaterdag met vooral veel thuiswedstrijden voor de AZ Jeugd. Waar AZ Onder 14 op vrijdagavond al drie punten pakte tegen FC Utrecht, wisten ook Onder 15 en Onder 17 goede overwinningen te boeken.

AZ Onder 18 – FC Utrecht | 0-0 
AZ Onder 18 speelde zaterdag doelpuntloos gelijk tegen FC Utrecht. Door het gelijke speel is de achterstand op de koploper Ajax en Feyenoord 4 punten met nog 2 wedstrijden te gaan. Het lijkt er dan ook op dat AZ, als najaarskampioen zich op kan gaan maken voor de finale tegen één van deze 2 ploegen om het algeheel kampioenschap en plaatsing voor de Youth League

FC Utrecht – AZ Onder 17 | 1-3 (0-1)
AZ Onder 17 heeft zaterdag drie punten meegenomen uit Utrecht. De ploeg van trainer Tim Roest kwam vlak voor de rust op 0-1 en wist in de tweede helft de score nog verder uit te bouwen. Uiteindelijk werd het 1-3. Het was laat in de eerste helft dat AZ de voorsprong pakte. Op aangeven van Melle Roede was het Tómas Johannessen die op slag van rust raak schoot voor de 0-1. Daarmee ging AZ met een goed gevoel aan de thee. 

In de tweede helft ging de uitploeg direct op zoek naar nog een treffer en die zou het ook krijgen. Hessel de Wit gaf de bal op Tycho de Wit en laatstgenoemde wist de bal tegen de touwen te werken. Na net een uur spelen zou het nog mooier worden. Het was een herhaling van de succesformule bij de openingsgoal. Roede gaf de bal weer op Johannessen en de aanvaller maakte zijn tweede van de dag. De thuisploeg zou in de 73e minuut nog iets terugdoen en de aansluitingstreffer maken. De drie punten gingen echter mee in de bus met AZ. Het bleef bij 1-3. 

AZ Onder 16 – Ajax | 2-4 (2-2)
AZ Onder 16 heeft zaterdag een nederlaag geleden tegen Ajax. Na een 2-2 ruststand ging de uitploeg er in de tweede helft met de winst vandoor. Het werd 2-4. 

Binnen zes minuten kwamen de Alkmaarders al op een 1-0 voorsprong. Het was Chavarello Hellings die de eerste treffer van de wedstrijd maakte. Tien minuten later werd het zelfs 2-0, toen Yordi van der Velde de voorsprong verdubbelde. Nog voor de rust kwam de uitploeg terug in de wedstrijd. In acht minuten scoorde Ajax twee keer om de stand weer gelijk te trekken. Met 2-2 gingen beide teams rusten. In de tweede helft bleef lang de 2-2 op het scorebord staan. Richting het einde van de wedstrijd sloeg Ajax echter twee keer toe in een kort tijdsbestek, waardoor AZ met 2-4 verloor. 

AZ Onder 15 – Sparta Rotterdam | 4-1 (3-0)
AZ Onder 15 heeft zaterdag een overwinning op Sparta Rotterdam geboekt. De ploeg van Sander Veraart stond bij de rust al met 3-0 voor en zou uiteindelijk met 4-1 winnen.  Na twintig minuten spelen was het al 2-0. Donny van der Lijcke reageerde alterter op een voorzet dan de Sparta Rotterdam-doelman en hij opende van dichtbij de score. Het was vervolgens Jahmael Ampofo die de score wist te verdubbelen. Nuur Mahamed had een goede actie langs de zijlijn in huis en vond Ampofo in de zestien. Laatstgenoemde werkte de bal tegen de touwen. 

Vlak voor de rust werd het nog 3-0 en dat op hele fraaie wijze. Cas Klop nam een corner en schoot hem in één keer raak. Sparta Rotterdam kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen door middel van een strafschop, maar deze werd op de lat geschoten. Zodoende was het 3-0 bij de rust. 

In de tweede helft bleef AZ de dominantere en vooral de effectievere ploeg. Dat resulteerde in nog een vierde treffer. Mahamed gaf de bal strak voor en Van der Lijcke kwam voor de Sparta Rotterdam-doelman om zijn tweede van de dag binnen te tikken. De Rotterdammers deden nog wel iets terug en kwamen tot 4-1, maar daar bleef het bij op het AFAS Trainingscomplex. 

AZ Onder 12 – Sparta Rotterdam | 22-2 (Twin Games)
AZ Onder 12 boekte zaterdag een zege op Sparta Rotterdam. De ploeg van Ivar de Boer en Tim Appel was dominant en won met groot verschil. Het Twin Games-duel eindigde in 22-2. 

AZ Onder 11 – Vitesse | 19-5 (Twin Games)
De jongste AZ’ers versloegen de leeftijdsgenoten van Vitesse in een vroege ochtendwedstrijd. Op het eigen AFAS Trainingscomplex werd het 19-5 voor de ploeg van trainers Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly. 

VRIJDAG:
Vitesse – AZ Onder 14 | 0-3 (0-1)
AZ Onder 14 versloeg vrijdagavond hekkensluiter Vitesse. In Arnhem kwam de ploeg van trainer Juryan Zandvliet driemaal tot scoren en eindigde de wedstrijd in 0-3. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht totdat de Alkmaarders er vlak voor rust toch in slaagden om de score te openen. Buitenspeler Mawulom Gota-Toudji nam de openingstreffer voor zijn rekening op aangeven van Senna van Elst: 0-1. 

Na de onderbreking sloegen de bezoekers opnieuw toe en werd de score verdubbeld. Na een pass van AZ-spits Charly van Oosterhout, maakte Gota-Toudji zijn tweede doelpunt van de wedstijd. Even later was ook middenvelder Joey Plat trefzeker en bepaalde hij de eindstand op 0-3.