HPWedstrijden

Uitslagen AZ Jeugd: O18 wint ruim bij Ajax

Vijf teams van de AZ Jeugdopleiding kwamen zaterdag in actie. De Onder 13-selectie sleepte een ticket voor de kwartfinales van de KNVB Beker in de wacht, terwijl de jongste AZ’ers ruim van Feyenoord wonnen. Ook AZ Onder 18 deed uitstekende zaken door concurrent Ajax te verslaan. 

Ajax – AZ Onder 18 1-5 (0-3)
AZ Onder 18 overklaste Ajax. Op De Toekomst zette de ploeg van trainer Michael van Zijtveld zijn directe concurrent met 1-5 opzij en daarmee nam het revanche voor de 1-2 nederlaag vorige week tegen Ajax.

In de eerste helft kwam AZ al op een 0-3 voorsprong door doelpunten van Julian Oerip en Wassim Bouziane (2x). Met name de 2e goal van Bouziane was prachtig, met een afstand schot vanaf de middenlijn. In het tweede bedrijf waren er meerdere kansen om de score verdere op te aten lopen maar alleen Bouziane vanaf de penaltystip en Oerip wisten nog te scoren. De O18, eerder al kampioen van de najaarscompetitie, staat nu 3e met 6 punten uit 4 wedstrijden. Alleen koploper Feyenoord heeft nog een 100% score (3-9) 

PSV – AZ Onder 14 4-0 (2-0)
Het AZ Onder 14 van trainer Juryan Zandvliet keerde met lege handen terug van een bezoek aan De Herdgang. De Alkmaarders gingen in een wedstrijd tegen een effectief PSV met 4-0 onderuit. De opponent uit de lichtstad was halverwege de eerste helft in een kort tijdsbestek tweemaal trefzeker. In de twintigste en 23e minuut wist PSV de trekker over te halen, waardoor AZ in de achtervolging moest. De Alkmaarders zochten naarstig naar de aansluitingstreffer, maar zagen PSV in de slotfase verder afstand nemen. In de 65e minuut maakten zij er 3-0 van, waarna in blessuretijd ook nog een vierde doelpunt viel. 

AZ Onder 13* – Vitesse 1-1 (1-1) (*w.n.s.) | Achtste finales KNVB Beker
AZ Onder 13 bereikte na strafschoppen ten koste van Vitesse de kwartfinales van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Dico Blei kwam in reguliere speeltijd niet langs de Arnhemmers (1-1), maar zette hen na een reeks vanaf elf meter alsnog opzij. 

De Alkmaarders waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Toch was het Vitesse dat na een paar minuten de eerste kans kreeg. Jason Has bracht redding. Hierna zette AZ de dominantie ook om in kansen. Zo was Jay Rosenbaum dicht bij de openingstreffer en was kort daarna ook Dylan Nsemi gevaarlijk. In de 22e minuut brak AZ de ban. Na een heerlijke pass van Silvijn van der Does volleerde Dinar Ait Errami de 1-0 tegen de touwen. De thuisploeg kwam verdiend aan de leiding, maar zag Vitesse tien minuten later weer langszij komen. 

In de tweede helft bleef AZ aanvallen en creëerde het meerdere grote kansen. Zo ging onder meer een inzet van Musie Mesfun net naast en leverde ook een schot van Haïtem El Ghouch geen doelpunt op. De wedstrijd kwam aan op strafschoppen. Doelman Has wist het eerste Arnhemse schot te pakken, waardoor AZ direct in het voordeel was. Beide ploegen bleven hierna foutloos. AZ kon de wedstrijd zo beslissen bij de vijfde penalty, maar die inzet werd gepakt. De daaropvolgende strafschoppen werden allemaal weer verzilverd. Pas bij de negende viel het doek voor Vitesse toen Has opnieuw een bal uit de hoek plukte. Zo bereikte AZ de volgende ronde van het bekertoernooi: 8-7. 

PSV – AZ Onder 12 9-6 (Twin Games)
Feyenoord – AZ Onder 11 4-11 (Twin Games)Bron AZ