Wedstrijden

Uitslagen AZ Jeugd: O14 en O16 winnen van Ajax en PSV

Ook tijdens de interlandbreak kwamen veel teams van de AZ Jeugdopleiding gewoon in actie. Zo was zowel PSV als PEC Zwolle tweemaal de tegenstander en werd ook tegen Ajax, sc Heerenveen en ADO Den Haag gevoetbald.

AZ Onder 17 – PEC Zwolle | 4-1 (1-0)
De Alkmaarse Onder 17-selectie toonde zich te sterk voor PEC Zwolle. Op het AFAS Trainingscomplex nam de ploeg van trainer Tim Roest vooral na rust afstand van zijn tegenstander: 4-1. 

AZ kwam in het eerste bedrijf al meermaals tot grote kansen. Een grote mogelijkheid voor Melle Roede leverde in de zevende minuut nog geen openingstreffer op. In de 24e minuut was het wel raak. Spits Thom Steenbergen werd de diepte in gestuurd en hij verschalkte de doelman met een bekeken chip naar de verre hoek: 1-0. Op slag van rust had Hessel de Wit de 2-0 op zijn schoen, maar de Zwolse doelman bracht redding. Kort na de pauze kwam PEC weer op gelijke hoogte en moest AZ opnieuw beginnen. Kansen voor Roede en Steenbergen troffen nog geen doel, maar in de 73e minuut had De Wit wel succes. De middenvelder was het eindstation van een ingestudeerde vrije trap en schoot van dichtbij raak: 2-1. Daarna liep AZ snel weg. Kiani Inge maakte in de 79e minuut de 3-1, waarna Steenbergen uit een voorzet van Roede voor de beslissing zorgde: 4-1.  

AZ Onder 16 – PSV | 4-2 (3-1)
Het AZ Onder 16 van Nick van der Velden pakte belangrijke punten. Op het AFAS Trainingscomplex waren de Alkmaarders met 4-2 te sterk voor PSV. Daardoor blijven zij volop meedoen in de titelrace. 

AZ was vrijwel de hele wedstrijd bovenliggend, maar het waren de Eindhovenaren die als eerste scoorden. Al na twee minuten bolde het net achter doelman Nick Homan. Kort daarna gebeurde hetzelfde aan de overkant. Chavarello Hellings was trefzeker en gaf daarmee het startschot van een sterke fase van AZ. Ruim tien minuten later maakte Hellings namelijk de 2-1 en nog voor rust voltooide de aanvalsleider zijn hattrick: 3-1. AZ kon zo met een goed gevoel aan de tweede helft beginnen en kreeg meerdere kansen nog verder uit te lopen. Dat lukte in de 63e minuut. Adam Ouaziz dwong met een goede dribbel een overtreding af, waarna AZ een vrije trap kreeg. Yordi van der Velde ding achter de bal staan, krulde de bal over de muur en scoorde zo een fraaie goal: 4-1. 

Daarmee was de buit zo goed als binnen. PSV kroop in de slotminuut nog iets dichterbij, maar wist niet nog een wedstrijd ervan te maken. AZ Onder 16 sluit door de overwinning weer volop aan bij de bovenste plaatsen. Het team heeft nog een inhaalwedstrijd op het programma staan en kan bij een goed resultaat op één punt van koploper Feyenoord komen. 

PSV – AZ Onder 15 | 2-0 (1-0)
Ook AZ Onder 15 kruiste zaterdag de degens met PSV, maar wist niet hetzelfde resultaat te boeken. Op De Herdgang ging de ploeg van trainer Sander Veraart met 2-0 onderuit. 

De opponent uit de lichtstad wist in de derde minuut al tot scoren te komen. Jonas Colaes was degene die namens PSV trefzeker was en zijn ploeg zo een sterke start bezorgde. AZ moest hierna in de achtervolging en kwam tot enkele kansen, maar kon niet voorkomen dat PSV het overwicht had. In de slotfase viel de beslissing in het nadeel van AZ. Obama Appiah kopte in de 73e minuut de 2-0 tegen de touwen en hield de punten daarmee in Eindhoven. 

AZ Onder 14 – Ajax | 3-2 (2-1)
AZ Onder 14 ging in een spectaculaire wedstrijd langs Ajax. De ploeg van trainer Juryan Zandvliet trok tegen de Amsterdammers met 3-2 aan het langste eind. 

De openingsfase was er één waarin veel gebeurde. Zo kreeg AZ na een paar minuten al een enorme kans, maar viel de openingstreffer in de zesde minuut aan de overzijde. Het antwoord van de thuisploeg volgde in de tiende minuut. Op aangeven van Abutalib Hamid Mohammad trok Mawulom Gota-Toudji de score met een fraaie uithaal weer gelijk. Tien minuten later nam AZ zelfs de leiding. Het was spits Charly van Oosterhout die de trekker overhaalde. De assist kwam ditmaal van Jim Jansen: 2-1. 

AZ stond op voorsprong, maar Ajax gaf zich allerminst gewonnen. Slechts drie minuten na rust maakte de tegenstander al de 2-2, waardoor de wedstrijd weer helemaal open lag. In de slotfase was het echter weer AZ dat trefzeker was en de wedstrijd daarmee naar zich toe trok. Na voorbereidend werk van Jessey Jay van der Mije produceerde Hamid Mohammad de derde treffer. De doelpuntenmaker zou niet de eindstreep halen, want hij werd vlak voor tijd met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Dat bracht de Alkmaarse zege niet in het geding. 

AZ Onder 13 – sc Heerenveen | 3-4 (1-1)
AZ Onder 13 leed zijn eerste nederlaag van de voorjaarscompetitie. De ploeg van trainer Dico Blei kon in de zeven voorafgaande wedstrijden steeds drie punten bijschrijven, maar ging tegen sc Heerenveen met 3-4 onderuit. 

De Friezen kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong door een benutte strafschop. AZ herstelde die opgelopen schade al snel toen Musie Mesfun een minuut later – op aangeven van Musabe Iliyas Abdusalam – scoorde: 1-1. 

Kort na de pauze was het opnieuw Heerenveen dat de trekker overhaalde en daarna zelfs uitliep naar 1-3. AZ zette de achtervolging in en deed dat met succes. Door goals van Eray Akkaya en Noah Ahannach kwamen de Alkmaarders in het laatste kwartier weer langszij. De wedstrijd leek in balans te eindigen, maar diep in blessuretijd was Heerenveen opnieuw trefzeker: 3-4. 

AZ Onder 12 – PEC Zwolle | 22-8 (Twin Games)
AZ Onder 11 – ADO Den Haag | 23-5 (Twin Games)

Bron AZ