Wedstrijden

Uitslagen AZ Jeugd: O13 uitgeschakeld door Feyenoord

Tijdens het paasweekend speelden slechts twee jeugdelftallen een officieel duel. AZ Onder 16 kende een succesvolle speelronde met een zege op Go Ahead Eagles. Voor AZ Onder 13 kwam echter een einde aan het bekeravontuur met een nederlaag na strafschoppen tegen Feyenoord.

AZ Onder 16 – Go Ahead Eagles | 2-0 (1-0)
AZ Onder 16 versloeg zaterdagmiddag tegenstander Go Ahead Eagles en blijft hierdoor zicht houden op de eerste plek. Op het AFAS Trainingscomplex kwam de ploeg van trainer Nick van der Velden in de eerste helft op voorsprong en werd de marge vlak voor tijd verdubbeld: 2-0.

De wedstrijd kende een aftastende openingsfase, waarin het eerste gevaar van de thuisploeg kwam. Een voorzet van vleugelverdediger Eliav Adjedj bereikte Luca Scorsolini, maar de middenvelder kon net niet goed uithalen. Na iets meer dan een kwartier spelen werd de score geopend door AZ-aanvaller Derryl Hupsel. De buitenspeler brak door op de flank, wist zijn directe tegenstander in een sprint van de bal te houden en rondde vervolgens knap af in de korte hoek: 1-0.

Even later werd een listige voorzet van Hupsel door Go Ahead-keeper Daan Hulleman gepareerd. De rebound werd door Massimiliano Frassino op doel geschoten, maar de Deventerse verdediger Mees Siemerink blokte de inzet en voorkwam hiermee een doelpunt.

Het eerste wapenfeit van de bezoekers kwam na klein half uur spelen. Aanvaller Baris Taflan kreeg een open schietkans en schoot naast het Alkmaarse doel. Aan de andere kant creëerde AZ voor rust nog twee kansen. Zo werd een poging van grote afstand van spits Gijs Groot door Doelman Hulleman net over getikt en moest diezelfde Hulleman zich even later strekken op een inzet van Frassino. De Alkmaarders slaagde er echter niet in om de score uit te breiden en zo zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 1-0 ruststand.

In de tweede helft werden de ruimtes kleiner en waren de kansen schaars. Een tweede Alkmaarse treffer viel uitiendelijk in de slotfase van het duel. Een vrije trap van Yordi van der Velde belandde in de muur en een tweede poging van Van der Velde werd eveneens geblokkeerd. Frassino reageerde vervolgens alert en kwam aan de bal. In het zestienmetergebied wist de aanvallende middenvelder zijn tegenstander op afstand te houden, draaide hij knap weg en vond hij de verre hoek met een harde uithaal. Zijn doelpunt resulteerde in een 2-0 overwinnen voor AZ.

AZ Onder 13 – Feyenoord* | 1-1 (0-1) (*w.n.s.)
Voor AZ Onder 13 kwam zaterdagmiddag een einde aan het KNVB Bekeravontuur. Na een 1-1 gelijkspel in reguliere speeltijd, verloor het elftal van trainer Dico Blei de strafschoppenserie en trokken de Rotterdammers aan het langste eind. 

De thuisploeg keek al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Door een fout in de opbouw bij de Alkmaarse defensie kwam Jeyvaingell Wijntuin aan de bal. De Feyenoord-aanvaller schoot zijn ploeg vervolgens al na zes minuten spelen op voorsprong. Het antwoord van AZ volgde slechts enkele minuten later. Een fraaie dieptepass van Silvijn van der Does bereikte Dinar Ait Errami. De spits rondde vervolgens knap af met een geplaatst schot, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel en zo bleef het 0-1.

Even later waren de Alkmaarders opnieuw gevaarlijk, ditmaal via Musabe Iliyas Abdusalam. De buitenspeler kapte naar binnen en haalde uit. Via een Feyenoord-been ging de poging net over. Vlak voor rust leek Ait Errami weer dichtbij de gelijkmaker. Na een goede individuele actie bereikte Iliyas Abdusalam zijn teamgenoot bij de tweede paal. Ait Errami schoot de hoge bal vervolgens met de binnenkant voet op doel, maar de Rotterdamse sluitpost wist een doelpunt te voorkomen en zo bleef het 0-1 bij rust.

In het tweede bedrijf was de thuisploeg nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Zo schoot Ait Errami van dichtbij in de handen van Feyenoord-keeper Kobe Neijssen en ging een inzet van Iliyas Abdusalam rakelings over het Rotterdamse doel. In de slotfase bereikte Musie Mesfun ploeggenoot Hatim Elfargoussi met een spectaculaire hakpass, waarna de AZ-middenvelder werd getackeld en een penalty verdiende. Iliyas Abdusalam benutte de strafschop: 1-1. Een gelijkspel na reguliere speeltijd resulteerde in een strafschoppenserie waarin de Rotterdammers uiteindelijk zegevierden.

Bron AZ