Wedstrijden

Uitslagen AZ Jeugd: late zege O18 op PSV

Bijna alle elftallen van de AZ Jeugdopleiding kende zaterdag een succesvolle speelronde. Zo wisten AZ Onder 11 en Onder 14 een overwinning te behalen op Ajax, stapte de Onder 12 en Onder 13 met drie punten terug in de bus naar Zaanstad en kende de duels met PSV wisselende resultaten.

AZ Onder 18 – PSV 2-1 (1-0)
AZ Onder 18 behaalde een zwaarbevochten overwinning op PSV. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld versloeg de Eindhovenaren met 2-1 na een prachtige goal in de slotfase van het duel. De ploeg staat nu op een derde plek in de voorjaarscompetitie met 12 punten, evenveel als koploper Ajax dat nog wel twee wedstrijden tegoed heeft

PSV – AZ Onder 16 0-0 (0-0)
AZ Onder 16 hield slechts één punt over aan de confrontatie met PSV. Op De Herdgang in Eindhoven eindigde de wedstrijd zoals het begon: 0-0. Het duel tussen de nummers twee en drie was in alles een gelijk opgaande strijd. Aan beide kanten werden kleine kansen gecreëerd, maar ontbrak het voornamelijk in de eindfase. Na tachtig minuten stond dan ook nog steeds de brilstand nog op het scorebord in Eindhoven: 0-0.

AZ Onder 15 – PSV 0-3 (0-1)
AZ Onder 15 verloor zaterdagmiddag van PSV. Op het eigen AFAS Trainingscomplex werd het 0-3 voor de bezoekers uit Eindhoven. De wedstrijd kende een gelijkopgaande openingsfase met aanvallende intenties aan beide kanten. Na een kwartier spelen was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Jahmael Ampofo sneed naar binnen en zocht de verre hoek. De bal ging rakelings over het Eindhovense doel.

Vanaf dat moment had AZ het betere spel en creëerde het opnieuw een grote kans. Buitenspeler Nuur Mahamed Ahmed legde de bal terug op Ties Kemna. De aanvallende middenvelder probeerde het met een geplaatst schot op de rand van het zestienmetergebied, maar zo’n poging werd gepakt door de Eindhovense goalie.

Ondanks een sterker AZ kwam de openingstreffer van PSV, nadat een lage voorzet werd binnengeschoten. De thuisploeg bleef echter hoog druk zetten en zocht regelmatig de aanval. Als gevolg kreeg AZ-middenvelder Cas Klop, na balverlies van de Eindhovense defensie, een kans in het zestienmetergebied. Ook deze inzet ging echter net over het doel en zo eindigde de eerste helft in 0-1.

Aan het begin van het tweede bedrijf wisten de bezoekers de voorsprong te verdubbelen: 0-2. Enkele minuten na de tegengoal leek de thuisploeg de aansluitingstreffer te maken. De Eindhovense doelman verloor de bal onder druk, waarna spits Donny van der Lijcke raak schoot. Op datzelfde moment besloot de scheidsrechter echter om het spel stil te leggen wegens een blessuregeval en telde de Alkmaarse treffer niet.

In het verdere verloop van de tweede helft waren de kansen schaars en kwam AZ, ondanks aanvallend spel, in de eindfase net te kort. Aan de andere kant viel nog wel een doelpunt. Een hard schot op de rand van het zestienmetergebied belandde achter AZ-keeper Quenten Attigah en zo eindigde het duel in 0-3.

Ajax – AZ Onder 14 1-3 (0-3)
AZ Onder 14 boekte een knappe uitzege op concurrent Ajax. In de hoofdstad was de ploeg van Juryan van Zandvliet met 1-3 te sterk voor de Amsterdammers. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de Alkmaarders zien voor drie punten te zijn gekomen. Na slechts elf minuten spelen, was het de nummer elf, Mawulom Gota-Toudji die de openingstreffer voor zijn rekening nam: 0-1.

Even later wisten de bezoekers de voorsprong te verdubbelen. Op aangeven van Merijn van Dijk maakte spits Charly van Oosterhout het tweede doelpunt van de wedstrijd en zette hij zijn ploeg op 0-2. Vlak voor rust was Van Dijk opnieuw betrokken bij een goal. Ditmaal was hij zelf trefzeker, nadat hij de bal ontving van Abutalib Hamid Mohammad. Hiermee werd het 0-3. In het tweede bedrijf wist de thuisploeg nog iets terug te doen, maar AZ zou de voorsprong niet meer uit handen geven en zo eindigde het duel in 1-3.

sc Heerenveen – AZ Onder 13 2-6 (2-2)
AZ Onder 13 behaalde eveneens een uitoverwinning. Het team van Dico Blei versloeg sc Heerenveen na een overtuigende tweede helft met 2-6. Het duel was slechts acht minuten oud toen de thuisploeg de score opende. Het antwoord van de Alkmaarders volgende echter vrijwel direct, nadat Dinar Ait Errami op aangeven van Musie Mesfun de 1-1 binnenschoot. Nog geen vijf minuten later maakte diezelfde Ait Errami vanuit een vrije trap zijn tweede doelpunt en zette hij zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft kwamen de Friezen weer op gelijke hoogte via een benutte strafschop.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld compleet anders en walste AZ over de Heerenveners heen. Zo maakte Ait Errami kort na rust zijn hattrick compleet en namen de bezoekers hierdoor opnieuw de leiding: 2-3. Even later schoot ook Jip de Flart raak uit een vrije trap en via Bentley Addai werd het vervolgens 2-5. Het slotakkoord was voor Ait Errami die zijn vierde goal van de wedstrijd maakte, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-6.

Excelsior – AZ Onder 12 2-10 (Twin Games)
AZ Onder 11 – Ajax 9-5 (Twin Games)