Wedstrijden

Uitslagen AZ Jeugd: duur puntverlies O18

De AZ Jeugdopleiding boekte zaterdag wisselende resultaten. AZ Onder 13 boekte een knappe overwinning op PSV, terwijl andere teams FC Utrecht en NAC Breda versloegen. Tegelijk werd ook verloren van Go Ahead Eagles en verspeelden twee teams punten met remises.

Willem II – AZ Onder 18 | 0-0 (0-0)
Het AZ Onder 18 van trainer Michael van Zijtveld kwam zaterdag niet tot scoren tegen laagvlieger Willem II. Op Sportpark Prinsenhoeve bleef het 0-0. Hierdoor liep de achterstand op Feyenoord en koploper Ajax op naar 2 punten. Ook heeft AZ een wedstrijd meer gespeeld. Als najaarskampioen speelt AZ tegen tegen de voorjaarskampioen om de landstitel.

AZ Onder 17 – ADO Den Haag | 2-2 (0-2)
AZ Onder 17 hield een punt over aan de ontmoeting met ADO Den Haag. In eigen huis kwam de ploeg van Tim Roest op een 0-2 achterstand, maar wist het in de tweede helft weer langszij te komen: 2-2. 

In de openingsfase waren de beste kansen voor AZ, maar uithalen van Melle Roede en Hessel de Wit leverden nog geen goal op. In de 33e minuut was het voor ADO wel raak toen zij buitenspel omzeilden en de trekker overhaalden. Vlak voor rust werd het ook nog 0-2. AZ leed balverlies en daarvan kon ADO profiteren. 

Na rust ging AZ op jacht naar doelpunten, maar duurde het lang voordat de ploeg echt gevaarlijk werd. Dat lukte pas in het laatste kwartier. Eerst was er een enorme mogelijkheid voor Thom Steenbergen. Roede kwam op de zijlijn een aantal tegenstanders voorbij en had een goede voorzet in huis. Steenbergen dacht te scoren, maar de Haagse keeper had een geweldige save in huis. Kort daarna kwam Steenbergen tot een kopkans die naast ging. 

In de tachtigste minuut maakte AZ de aansluitingstreffer. Na een slippertje van de ADO-goalie kon Steenbergen simpel afdrukken: 1-2. Een enigszins positief resultaat lag weer binnen de mogelijkheden en AZ maakte hier ook aanspraak op. Zo was Roede in de laatste minuut nog gevaarlijk met een vrije schietkans die over ging. In blessuretijd viel de gelijkmaker alsnog. Een indraaiende voorzet van Jaden Walden viel over de doelman heen, waardoor AZ de opgelopen schade had hersteld: 2-2. Hierna waren de Alkmaarders nog een paar keer gevaarlijk met dieptepasses, maar kwamen zij niet meer tot nieuwe kansen. 

Go Ahead Eagles – AZ Onder 16 | 4-1 (2-0)
AZ Onder 16 ging onderuit tegen Go Ahead Eagles. Op Sportpark Thurlede kwam de ploeg van trainer Nick van der Velden voor rust op een 2-0 achterstand. Na de pauze werd het door de aansluitingstreffer weer spannend, maar trok The Eagles aan het langste eind: 4-1. 

De thuisploeg brak in de negende minuut de ban toen Preston Okoro de trekker overhaalde. Ruim twintig minuten later moest AZ twee flinke tegenvallers verwerken. In de 31e minuut kreeg verdediger Latrell Aken een rode kaart, waarna even later de 2-0 viel.

AZ deed tien minuten na rust wat terug met de 2-1 van Rayan Zekri, maar kort daarna nam Go Ahead weer afstand. In de 58e minuut maakte Jankie de 3-1, waarna hij in de slotfase ook de 4-1 tegen de touwen schoot. De Alkmaarders eindigden de wedstrijd met negen man. In de 72e minuut kreeg Calvin Carrilho namelijk nog zijn tweede gele kaart. 

AZ Onder 14 – NAC Breda | 5-2 (2-1)
AZ Onder 14 boekte ’s ochtends een ruime overwinning op NAC Breda. De ploeg van trainer Juryan Zandvliet had de hele wedstrijd het initiatief, maar het duurde even voordat de beslissing viel. In het laatste kwartier sloeg de thuisploeg dan eindelijk een gat en daarmee werd het verzet gebroken: 5-2. 

Na ruim tien minuten viel de openingstreffer toen Abutalib Hamid Mohamamd op aangeven van Mawulom Gota-Toudji scoorde. AZ kende daarmee een prima start, maar zag NAC een paar minuten later al langszij komen. Vlak voor de pauze namen de Alkmaarders weer de leiding. Na voorbereidend werk van Senna van Elst was Charly van Oosterhout trefzeker: 2-1. 

Na de onderbreking liep AZ verder uit door een tweede goal van Van Oosterhout, maar liet het antwoord van NAC opnieuw niet lang op zich wachten. Een minuut later viel namelijk al de 3-2. In de 47e minuut werd het gat weer twee doelpunten toen Van Oosterhout zijn hattrick voltooide. Het slotakkoord was vlak voor tijd van Jessey Jay van der Mije, die met de 5-2 het duel in het slot gooide. 

PSV – AZ Onder 13 | 1-6 (1-3)
AZ Onder 13 was met ruime cijfers te sterk voor de leeftijdsgenoten van PSV. De formatie van Dico Blei moest al snel een rode kaart en een tegengoal slikken, maar toonde veerkracht en won alsnog knap met 1-6. 

Op De Herdgang kreeg doelman Jason Has al snel een rode kaart, waarna de Eindhovenaren kort daarna zelfs op voorsprong kwamen. In het restant van het eerste bedrijf stelde AZ orde op zaken. Door Dinar Ait Errami werd het in de vijftiende minuut 1-1, waarna Musie Mesfun kort voor rust tweemaal toesloeg en er 1-3 van maakte. In de tweede helft liep AZ verder uit. Musabe Iliyas Abdusalam kwam in de 48e minuut tot scoren en was daarmee goed voor de 1-4. In de laatste tien minuten maakte Ait Errami nog zijn tweede, waarna Mesfun in blessuretijd de 1-6 op het scorebord zette. 

FC Utrecht – AZ Onder 12 | 8-16 (Twin Games)

Bron AZ